U SUBOTU MU UMRO OTAC, U NEDELJU DONEO ŠPANIJI SVETSKU TITULU: Usledile su potresne scene!
Bautista Agut i Rafa Nadal, Foto: AP

TEŠKA NEDELJA ZA NJEGA

U SUBOTU MU UMRO OTAC, U NEDELJU DONEO ŠPANIJI SVETSKU TITULU: Usledile su potresne scene!

Španski as je prošao kroz najteže trenutke u životu, ali na kraju je uspeo da se okiti "salatarom". Suze su bile neizbežne

Objavljeno: 11:12h

Roberto Bautista Agut je trenutno junak španske nacije. Njemu je u subotu preminuo otac, a u nedelju je svom timu doneo prvi od dva boda u finalu Dejvis kupa, koji je posle Rafael Nadal rutinski potvrdio i doveo Špance do šeste titule svetskog prvaka u "belom sportu".

- Kada ste u ovakvoj situaciji onda je teško opisati rečima toliko osećanja i emocija koje nikada pre ove nedelje u Madridu niste osetili. Neverovatno! Zamislite, Roberto je juče bio na sahrani svog oca, a sada je ovde sa nama i dao je sve što ima za svoj tim - rekao je Serhi Brugera, selektor Španije.

Veoma je teško kada izgubite roditelja, a posebno kada morate da se vratite jednoj od najvažnijih poslovnih obaveza u životu samo dan kasnije. Bautista je slušao izlaganje selektora, kada su ga obuzele emocije, pa je briznuo u plač.

- Bio je to jedan specijalan osećaj na terenu. Izašao sam i dao sve od sebe. Dao sam sve što sa mogao! Veoma sam srećan što sam uspeo da donesem prvi poen Španiji - rekao je Bautista Agut.

Dejvis kup reprezentacija Španije - slavlje sa 'salatarom'
Dejvis kup reprezentacija Španije - slavlje sa "salatarom" foto: EPA/Kiko Huesca

Brugera je bio oduševljen i prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom, i njegovim odnosom prema nacionalnom dresu.

- Rafa kao da nije sa ovoga sveta! Ne znam da li je vanzemaljac ili... Nijedan dan nismo spavali duže od tri sata tokom ove nedelje i na kraju smo uspeli.

Rafa je konačno završio godinu sa titulom osvojenom u dvorani. Stalno se bunio što se završni Masters igra u dvoranskim uslovima koji mu ne odgovaraju, pa nikada nije osvojio turnir u Londonu, a sada je uspeo da slavi u finalu svojevrsnog svetskog prvenstva za tenisere donevši svojoj naciji najlepši poklon za kraj sezone.

- Neverovatna nedelja je iza nas. Robertov otac je preminuo, puno stvari se dogodilo... Ali na kraju izuzetno sam srećan. Timski duh je pobedio! Hvala publici koja nas je sve vreme podržavala - zahvalio se Nadal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.