NADAL MAKSIMALNO PODRŽAO ĐOKOVIĆA: Novak je u pravu! Ne postoji drugi način osim toga!
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: Profimedia

Saglasni su

NADAL MAKSIMALNO PODRŽAO ĐOKOVIĆA: Novak je u pravu! Ne postoji drugi način osim toga!

Dvojica najboljih tenisera sveta imaju iste stavove

Objavljeno:

U Madridu se trenutno održava Dejvis kup takmičenje, po novom formatu, nakon što ga je otkupila "Kosmos grupa" u vlasništvu Đerara Pikea.

U međuvremenu je formirano još jedno takmičenje - ATP kup, koji će se igrati na početku godine.

Tako će teniseri predstavljati svoje zemlje u 2 takmičenja, usled razmimoilaženja ATP i ITF-a, što će još samo dodatno povećati njihove napore usled ionako napornih sezona koje imaju.

Novak Đoković se složio oko spajanja dva takmičenja
Novak Đoković se složio oko spajanja dva takmičenjafoto: EPA/Fernando Villar

Prvi je glas protiv toga i predlog oko organizacije tih takmičenja dao Novak Đoković. On je ranije pričao da je neodrživo da se dva takmičenja tog tipa igraju u 6 nedelja razmaka kao i da bi trebalo vratiti domaćinsku atmosferu Dejvis kupa, a sa time se složio Rafael Nadal.

- Iskreno, ne vidim drugo rešenje osim spajanja ovih takmičenja. Ne mogu da zamislim da imamo dva Svetska kupa u rasponu od mesec dana u našem kalendaru. Ja zaista ne vidim kako je to moguće. Naravno, ne mogu da govorim ispred ATP, niti ispred drugih igrača, ali mislim da konačno imamo priliku da imamo jedno sjajno takmičenje - poručio je španski teniser u Madridu.

Rafael Nadal misli isto kao Novak Đoković
Rafael Nadal misli isto kao Novak Đokovićfoto: EPA/Ian Langsdon

ATP i ITF su ranije imali niz sastanaka na kojima su tražili način da organizuju svoja takmičenja, ali nisu uspeli da nađu zajednički jezik. Format Dejvis kupa je promenjen posle više od sto godina, a kompanija "Kosmos" koju vodi fudbaler Đerar Pike uložiće tri milijarde dolara tokom 25 godina takmičenja.

S druge strane, ATP u januaru počinje sa ATP kupom. Bez obzira na neslaganja, Nadal kaže da je vreme da dve strane nađu zajednički jezik.

- Važno je da ATP i ITF ulože sve snage i dogovore se. Istovremeno, važno je i da postoji ozbiljna kompanija koja je spremna da svojim napornim radom i ulaganjem podigne ovo takmičenje na viši nivo, a Kosmos to svakako želi. Moje lično mišljenje je da nema drugog načina osim da imamo jedno, veliko takmičenje. ATP, ITF, Kosmos, Dejvis kup, Svetski kup. Ime nije bitno. Mislim da je Dejvis kup idealno ime jer je deo istorije sporta. I biće još veće ako smo u stanju da sve spojimo u jedno - kaže Nadal.

Za sada, Đerar Pike, osnivač "Kosomosa", nije odgovorio adekvatno na molbe igrača.

- Nije idealno, ali igrači su umorni tokom cele godine. Po meni, turnir u poslednjoj nedelji kalendara ima smisla. Daćemo sve da nađemo najbolje rešenje sa ATP, ali za sada smo opušteni - rekao je igrač Barselone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.