SRBIJA KAO PRVA U ČETVRTFINALU: Krajinović odradio lavovski posao, Đoković potvrdio trijumf, bezbolan poraz dubla
Foto: EPA/Fernando Villar

Dejvis kup, 2. kolo

SRBIJA KAO PRVA U ČETVRTFINALU: Krajinović odradio lavovski posao, Đoković potvrdio trijumf, bezbolan poraz dubla

Sva dešavanja na mečevima ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno:

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa! Filip Krajinović i Novak Đoković su ubedljivim pobedama u singl mečevima doneli trijumf našem timu i nad Francuskom, pa tako prolazimo među 8 najboljih kao prvoplasirani iz grupe A.

Što se tiče naše reprezentacije, Filip Krajinović je odradio lavovski deo posla protiv Žo-Vilfreda Conge koga je pobedio sa maksimalnih 2:0 (7:5, 7:6) i upisao možda i najveću pobedu u karijeri.

Fantastično je odigrao ovaj meč srpski teniser, posebno onaj prvi set koji je bio gotovo bez greške, o čemu svedoče i samo dva izgubljena poena u gemovima u kojima je on servirao.

Leteo je po terenu, bio je na svakoj lopti, samouveren u udarcima i odlično je birao prava rešenja u ključnim situacijama, a čak i kad je Conga u drugom setu izvršio pritisak na njega, bio je pribran, nije paničio.

Filip Krajinović slavi pobedu nad Congom
Filip Krajinović slavi pobedu nad Congomfoto: Printscreen/RTS1

Njegov trijumf je dao krila našem timu i svakako na neki način olakšao Đokoviću da uđe u naredni meč gde mu je protivnik bio Benoa Per.

Francuz koji je u poslednjem međusobnom meču pobedio najboljeg srpakog igrača, ušao je sa puno elana u ovaj susret, što se videlo po njegovoj kretnji i gestikulaciji u uvodnim gemovima.

Odmah je bio agresivan i mučio Đokovića na njegovim servis gemovima, a na svojima je bio samouveren.

Ali onda kako se to obično dešava, kako se primakne završnica seta, a vi ne iskoristite neke svoje šanse, Novak podigne nivo igre, odigra ključne poene kako samo on to ume i napravi brejk i reši set u svoju korist.

Na krilima toga je ušao u drugi set, odmah počeo da napada i vrši pritisak, i iskoristi ono što se Peru često dešava, upadne u žutu minutu i apsolutno ne bude prisutan glavom na meču, a tako ne možete protiv jednog od najboljih igrača u istoriji.

Srbin je to surovo kaznio i potom bez presije, rizika i panike, mirnom igrom i hladnom glavom priveo meč kraju i odveo Srbiju u četvrtfinale pobedom 6:3, 6:3.

Dodaćemo i da su Janko Tipsarević i Viktor Troicki izgubili u dublu sa 2:0 (6:4, 6:4) od tandema jer Igo Erber - Nikolas Mau.

Ovaj poraz, naravno ništa ne znači, kao prvi idemo na Ruse u četvrtfinalu.

Sva dešavanja na mečevima ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

6:3 - KRAJ! Pobeda Đokovića i pobeda Srbije nad Francuskom za plasman u četvrtfinale.

5:3 - Još jedan gem bez izgubljenog poena i sada smo na korak od pobede.

4:2 - Ne rizikuje sada previše Đoković. Ima brejk prednosti i najvažnije je da njega sačuva i tako se približi pobedi.

3:2 - Evo ga sada Per pokušava da preokrene situaciju na tribinama u svoju korist i traži podršku publike posle ovog osvojenog gema.

3:1 - Lagano potvrđen brejk! Benoa Per je potpuno ispao iz ovog meča, sada se ne vidi uopšte trud kod njega, već udara lopticu čisto reda radi što se ne dopada publici na tribinama, koja ga čašćava zvižducima.

2:1 - BREJK! Evo ga! Nastavlja Novak da odlično riternira i kažnjava svaku grešku Francuza.

1:1 - Dobro je što je Novak podigao nivo igre.

0:1 - Izvukao se Per iz kandži Đokovića u uvodnom gemu drugog seta. Pritiskao ga je Srbin i bio blizu brejka, imao šanse ali ih nije uspeo.

I SET

6:3 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! I tako to obično biva, Novak u ovim trenucima podigne nivo svoje igre, protivnik ne može da prati, mada se mora aplaudirati Peru za poen u ovom gemu kada je fantastično lobovao Đokovića.

5:3 - BREJK! I tako to ponekada izgleda sa Novakom. Deluje da mu ne ide na terenu, a onda napravi brejk kada to niko ne očekuje, tako što iskoristi i najmanju grešku protivnika i to obično u ključnim trenucima. Serviraće za prvi set.

4:3 - Novak osvaja i ovaj gem, deluje ubedljivo rezultatski, ali uopšte nije takva slika na terenu.

3:3 - Atraktivno igra Francuz i uz to se odlično kreće. Požrtvovan je u svakom poenu, nema izgubljenog za njega, a za to je nagrađen i poenima i gemovima i aplauzima.

3:2 - Još jedan gem za Đokovića i ponovo ga je mučio francuski igrač i terao ga da odigra udarac više u svakom poenu.

2:2 - Novi sjajan gem za Francuza. Njegovi udarci su odmereni, pravovremeni, dobro selektovani i za sada nema Đoković odgovora na njih.

2:1 - E sada potpuno druga priča na servis Đokovića. Za razliku od onog uvodnog usledili su odlični servisi u ovom i lako osvojen novi gem.

1:1 - Kao što rekosmo, vidi se na početku u igri Pera da je opušten i da ima samopouzdanja.

1:0 - Jedva je uspeo Đoković da osvoji uvodni gem u meču. Skoro 8 minuta je trajala borba na njegovom servis gemu. Neke neuobičajene greške na mreži, slab servis i još ponešto doneli su čak i 2 brejk lopte Peru, koji deluje samouvereno na startu.

13.15 - Sada čekamo na terenu Novaka Đokovića koji igra protiv Benoe Pera i pobedom će nam doneti i konačni trijumf u ovom susretu i prvo mesto u grupi, a samim time izbegavanje susreta sa Špancima u četvrtfinalu.

7:6 - GOTOVO! POBEDA KRAJINOVIĆA! Bravo, majstore! Pao je Žo-Vilfred Conga 7:5, 7:6.

Srbiji sada fali još samo jedna pobeda za plasman u četvrtfinale.

Statistika Filipa Krajinovića i Žo-Vilfreda Conge
Statistika Filipa Krajinovića i Žo-Vilfreda Congefoto: Pritnscreen/RTS

6:6 - Odlično je Krajinović odservirao sada ovaj gem i izborio taj-brejk u drugom setu.

5:6 - I opet propušta priliku Krajinović da zada nokaut protivniku. Imao je 30:15, ali Conga vezuje tri uzastopna poena i osvaja ovaj meč. Krajinović servira za taj-brejk.

5:5 - Uh, kako je sada bio važan ovaj gem. Osetio se pritisak kod Filipa, Conga je zaigrao agresivnije i došao do "đusa", ali se srpski teniser izvukao iz neugodne situacije, nedozvolivši ni brejk loptu protivniku.

4:5 - Pritisak je sada prebačen na Krajinovića, koji servira za opstanak u setu. Conga 17. asom na meču osvaja ovaj gem.

4:4 - Sjajan je Filip i dalje! Samouvereno ulazi u završnicu drugog seta.

3:4 - Deluje da trenutno gledamo situaciju kao preslikanu iz prvog seta. Ni jedan, ni drugi teniser ne popuštaju na svojim servis gemovima.

3:3 - Ne popušta Krajinović u svojoj igri ni za jedan odsto. Mora se istaći i sjajno kretanje po celom terenu.

2:3 - Demonstrira sada svoj talenat i kvalitet Conga sa nekoliko izvanrednih udaraca.

2:2 - I prvi put od početka meča, posle sat vremena igre, Krajinović se suočio sa brejk loptom za protivnika, ali ju je spasio. Bila je i sporna situacija oko toga da li je Conga i njegova kluba na vreme tražila čelendž, ali na svu sreću nije bio u pravu.

1:2 - Sada nešto lakše Conga osvaja gem na svoj servis.

1:1 - Ma samo tako nastavi, Fićo! Fenomenalni servisi se nastavljaju i u drugom setu. Opet bez izgubljenog poena osvojen gem.

0:1 - Kakva šteta i nesreća za Filipa! Ponovo je dozvolio Congi da mu se izmigolji iz ruku. Dugo je trajao ovaj prvi gem u drugom setu, naš as je imao nekoliko prilika za brejk, ali nije uspeo da završi posao do kraja.

I SET

7:5 - KRAJINOVIĆ OSVAJA PRVI SERVIS! Savršeno je odigrao skoro čitav set, posebno na svojim servis gemovima, gde je izgubio samo 2 poena. Ukupno 8 grešaka za ceo set naspram 18 protivnika, tako da je jasno zašto je osvojio prvi set.

6:5 - BREJK! Evo gaaa. Konačno! Krajnović oduzima servis protivniku. Tek sedmu brejk priliku je iskoristio na meču. Uh šta se sve zbilo u ovom gemu. Imao je naš teniser ponovo 40:0 na Congin servis, ali ovaj baš tada opet počinje da servira sjajno i spašava sve tri brejk lopte, a onda daje poklon duplom servis greškom. A to naš as kažnjava.

5:5 - Perfektno! Volejom završava još jedan gem na svoj servis momak iz Sombora.

4:5 - I dalje nema brejkova. Ponovo je servis francuskog tenisera na visokom nivou.

4:4 - Fantastičan je Krajinović na svojim servisima. Ne dozvoljava Congi ni da pomisli na brejk loptu, a kamoli da dođe do nje.

3:4 - Kakva šteta sada za Krajinovića! Fenomenalnim bekhendom na samu liniju je došao do tri uzastopne brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio. Nije imao ni sreće jer je Conga pogodio iz trka jednu liniju na trećoj, a potom i opet počeo da servira vrhunski.

3:3 - Nema šta, Krajinović igra agresivno, vidi se da je pun samopouzdanja i udarci su mu izuzetno precizni.

2:3 - Ostaje Conga dobar u svojim servis gemovima, iako ga Filip tera sve više da se trudi i umara.

2:2 - Odličan je i Krajinović u svojim servis gemovima. Nije još izgubio nijedan poen na svoj servis.

1:2 - Conga je ponovo odlično servirao.

1:1 - Fenomenalan prvi gem u meču i za srpskog tenisera. Odličnim udarcima je primorao Congu na greške i bez izgubljenog poena ga osvojio.

0:1 - Conga vrhunskim servisima dobija uvodni gem. Pogodio je dva asa, a u dva navrata Krajinović je uspeo samo da udari loptu reketom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.