PRVI SKANDAL NA DEJVIS KUPU: Đoković i Endi Mari kipteli od besa zbog kanadskog poklona Amerikancima!
Novak Đoković i Endi Mari su se prvi pobunili zbog toga, Foto: Profimedia

nije im se dopalo

PRVI SKANDAL NA DEJVIS KUPU: Đoković i Endi Mari kipteli od besa zbog kanadskog poklona Amerikancima!

Ipak, ni to nije pomoglo Amerikancima da ostanu u igri za četvrtfinale

Objavljeno:

Takmičenje Dejvis kupa u novom formatu, traje tek 3 dana u Madridu, a već je izbio prvi skandal u koji su umešani Amerikanci i Kanađani, zbog čega su se žestoko pobunili Novak Đoković i Endi Mari.

Kanađani su već drugog dana pobedama Denisa Šapovalova i Vaseka Pospišila obezbedili pobedu svom timu nad SAD i samim time plasman u četvrtfinale, ali potom je kapiten Kanade, Frenk Dančević doneo odluku koja je izazvala žestoko negodovanje.

On je odlučio da Kanađani predaju dubl-meč Amerikancima, koji bez obzira na to što ne bi rešio pitanje pobednika, mogao je da odlučuje o daljem plasmanu, s obzirom da je takoreći poklonio pobedu i to od 6:0, 6:0 svojim komšijama.

A pošto u četvrtfinale prolaze pobednici 6 grupa i 2 najbolje drugoplasirane, set-količnik i odnos osvojenih gemova će sigurno odlučivati koje će to reprezentacije biti, a samim time je Amerikancima data velika prednost.

Prvi koji su podigli glas protiv takvog gesta kanadskog tima bili su Novak Đoković i Endi Mari koji su bez dlake na jeziku opleli i po njima, ali i po organizatorima.

- Meni se to lično ne sviđa. To ne bi trebalo da bude dozvoljeno. Razumem da je Kanada (u tom trenutku) već prošla. Možda su hteli da odmore igrače za četvrtfinale i nastavak turnira? Ipak, to mi ne deluje pošteno - da neka ekipa na poklon dobije 6:0, 6:0 jer u tom trenutku ide na megdan Italiji - jasan je bio Đoković.

Istog mišljenja je bio i Endi Mari.

- Mislim da ovo uopšte nije dobro! Razumem ja da su Kanađani pomislili 'Okej, ovo smo dobili, sve je u našoj grupi rešeno', ali iako oni jesu prošli dalje, uopšte nisu bili svesni koliko onaj neizlazak na teren može da utiče na plasman drugoplasiranih timova - kazao je britanski teniser.

Ipak, Amerikancima ni taj "poklon" nije pomogao, pošto nisu ostvarili maksimalnu pobedu 3:0 nad Italijom, već su posle borbe do duboko u noć pobedili tek 2:1 i samim time ispali već u grupi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.