NOVAK JE SVETU POKAZAO DA NISMO GENOCIDAN NAROD: Srđan Đoković otkrio koliko je njegovom sinu teško kada mu zvižde!
Novak Đoković, Foto: AP

otvorio dušu

NOVAK JE SVETU POKAZAO DA NISMO GENOCIDAN NAROD: Srđan Đoković otkrio koliko je njegovom sinu teško kada mu zvižde!

- Ne možete ni da zamislite koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali je on uvek imao hrabro srce i hladnu glavu

Objavljeno:

Srđan Đoković je govorio za RTS o svom sinu Novaku i rekao je da je teniser popravio ugled Srbije u svetu.

On je poručio da je do toga došlo zbog "spinova" stranih medija i predrasuda.

- Znate kad ste prvi, na vrhu sveta. Onda je veoma dugačak spisak tenisera koji su kvalitetni, ali stoje u redu iza Novaka, i vrebaju, evo već desetak godina, da ga smene sa prvog mesta. Sada je to uspelo Nadalu, ali i to je sasvim u redu, to je sport. Uostalom, kako bi se to zvalo kada bi bilo koji igrač bio neprikosnoven i pretplaćen da samo on bude prvi, kad bi stalno pobeđivao?

- Nego, Novak se pojavio u nezgodno vreme za Srbiju i srpski narod, jer je vratio veru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, da smo deo evropske kulture i civilizacije! Nemoguće je da jedan takav gospodin sportista, kakav je Novak, dolazi iz nekog genocidnog naroda, kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali! To je nečija etiketa, predrasuda, nerealna slika, ali je sve to njima jak razlog zabog koga će taj neko, mom sinu da zviždi sa tribina u Londonu, Njujorku i mnogim drugim gradovima i to je strašno kada čovek uživo doživi - rekao je Đoković senior.

On je istakao da je Noletu teško u tim momentima.

- Ne možete ni da zamislite koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali je on uvek imao hrabro srce i hladnu glavu, a kako mu je bilo, zna samo on! Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardovali ti svetski „stručnjaci" za bombardovanje! Jednu malu Srbiju bombardovalo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci! I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisera svih vremena - rekao je Srđan Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.