FEDERER JE PREKINUO NEVEROVATAN NIZ NOVAKA: Švajcarac nije imao pojma šta je uradio!
Đoković i Nadal, Foto: AP

završni masters u londonu

FEDERER JE PREKINUO NEVEROVATAN NIZ NOVAKA: Švajcarac nije imao pojma šta je uradio!

- To je nešto na čemu su novinari insistirali - rekao je Federer

Objavljeno: 18:11h

Nakon četiri godine Rodžer Federer je savladao Novaka Đokovića. Ulog u poslednjem meču grupne faze Završnog turnira u Londonu je bio veliki, a Švajcarac je izašao kao pobednik posle dva seta i loše igre srpskog tenisera.

Federer se nakon meča u O2 Areni osvrnuo na Novakov niz na pobeda na mečevima protiv njega.

- Nisu postojali duhovi prošlosti sa Vimbldona. To je nešto na čemu su novinari insistirali. Iskreno, nisam znao ni da ga nisam pobedio toliko dugo, nisam znao za taj niz pobeda protiv mene. Valjda zato što su mečevi u Parizu i na Vimbldonu bili toliko ujednačeni - rekao je treći teniser sveta, koji do sam duel nije zno za podatak da nije savladao Đokovića od 2015. godine.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/Will Oliver

- Čuo sam tek pred meč da toliko dugo nemam pobedu. Osećao sam da je vreme. Zadovoljan sam kako sam odigrao, pogotovo jer sam pobedio Novaka. Ali nisam se rešio nikakvih duhova prošlosti, nastavio sam dalje brzo posle Vimbldona.

Ova pobeda Švajcarca direktno je uticala da Rafel Nadal završi sezonu na prvom mestu ATP liste.

- Siguran sam da je Rafa gledao ovaj meč. Znao sam da je za Novaka veliki ulog. Da nije pobedio na Vimbldonu, možda se ne bi ni našao u ovoj situaciji... Obojica su imali odlične sezone. Zadovoljan sam što sam ih pobedio obojicu ove godine, ali su zaslužili da budu bolje rangirani od mene - zaključio je Federer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.