OČAJNI ĐOKOVIĆ ISPAO U LONDONU I OSTAO BEZ 1. MESTA: Federer odigrao savršen meč protiv neprepoznatljivog Novaka!
Foto: EPA/Will Oliver

Završni masters u Londonu

OČAJNI ĐOKOVIĆ ISPAO U LONDONU I OSTAO BEZ 1. MESTA: Federer odigrao savršen meč protiv neprepoznatljivog Novaka!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:37h

Novak Đoković je ispao sa Završnog Mastersa u Londonu i definitivno ostao bez povratka na prvo mesto ATP liste na kraju sezone.

Najbolji srpski teniser je poražen u teniskom klasiku od Rodžera Federera 6:4, 6:3.

Tako je naš as završio takmičenje na poslednjem takmičarskom turniru sezone već u grupnoj fazi sa samo jednom pobedom (protiv Beretinija) i dva poraza (Tim i Federer).

Sada bez obzira na to šta Nadal bude uradio u nastavku turnira, jasno je da će ostati na prvom mestu i dočekati kraj 2019. godine kao najbolji teniser sveta.

Novaku je bilo potrebno da stigne makar do finala ili da osvoji turnir i uz to je zavisio od rezultata koje će napraviti Nadal, međutim, s obzirom na ovakav krajnji ishod, sve teorije su pale u vodu.

Bila je ovo savršena osveta Švajcarca za onaj poraz u finalu Vimbldona i prvu pobedu nad Srbinom posle 4 godine i 4 uzastopna poraza.

Zaista se nema šta reći, teško da postoji neki segment igre u kome treći reket sveta ove večeri u "O2 areni" nije bio fantastičan. Počevši od servisa u kome je bio maltene nepogrešiv, preko sjajnog odabira udaraca, bekhenda i forhenda kojima je crtao po terenu, pa do izlaska na mrežu.

S druge strane, imao je indisponiranog Đokovića, koji jednostavno nije ličio na sebe. Apsolutno nije uspeo ni da pripreti protivniku, a kamoli da ga ozbiljnije ugrozi.

Na početku je delovao nesigurno i nervozno da bi se to kasnije pretvorilo i u bezidejnost, nekreativnost, pa usuđujemo se reći i neživost, jer je na momente delovalo kao da nema volje da nešto uradi, nije bilo njegovih prepoznatljivih izliva emocija koji bi ga trgli, takoreći jedna ravna linija.

A kada tako pristupite meču u kome je sa druge strane Rodžer Federer, jednostavno, nemate šta da tražite.

Novaku sada ostaje da se priključi reprezentativnim saigračima na Dejvis kupu u Madridu, mada s obzirom da se jednom tokom meča uhvatio za lakat koji je povredio na US openu, možemo reći da je njegovo učešće na ovom takmičenju pod znakom pitanja.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

3:6 - KRAJ! Rodžer Federer novim brejkom bez izgubljenog poena stiže do pobede!

3:5 - Odservirao je do sada 11 asova u meču Federer. Ni u ovom gemu mu Đoković nije mogao ništa. Sada ga jedan gem deli od pobede i plasmana u polufinale.

3:4 - Možda i najbolji gem na meču koji je odigrao Novak Đoković. Nekoliko odličnih udaraca, posebno onaj štop-volej na mreži.

2:4 - Nema šta, razleteo se sada Švajcarac po terenu, tuče po loptici iz trka i to su udarci koji su neodbranjivi za Đokovića.

1 / 7 Foto: EPA/Will Oliver

2:3 - BREJK! Novače, šta ti bi?! Taman kada smo pomislili da Novak diže nivo igre, usledio je novi očajno odigran gem na svoj servis i zbog toga je kažnjen. Sada je Srbin u izuzetno teškoj situaciji.

2:2 - Prvi put na meču se u ovom gemu Federer suočio sa brejk loptom za Đokovića, ali je maestralno odreagovao. Najpre sjajnim vinerom, a potom i asom.

2:1 - Da li je ovaj gem naznaka Đokovićeve bolje igre?! Tri vinera iz forhenda za srpskog tenisera i novi gem.

1:1 - Konačno jedan duži gem sa više borbe na servis Federera. Uhvatio se u jednom momentu i za lakat Novak Đoković, i to onaj koji je bio povređen, ali to je očigledno bio trenutni bol. I uprkos tome je došao do "đusa", ali je Federer osvojio novi gem.

Đoković se drži za lakat
Đoković se drži za lakatfoto: Printscreen/Sportklub

1:0 - Spašavao je živu glavu srpski teniser odmah u uvodnom gemu drugog seta. Dve brejk lopte je imao Federer, ali Novak je uspeo da se izvuče iz nimalo dobre situacije.

I SET

4:6 - FEDERER OSVAJA PRVI SET UZ OVACIJE! Nema se šta reći na igru Švajcarca u ovom setu. Bio je perfektan, pogotovo na svom servisu. Novak nije imao nikakav odgovor!

Samo jednu neiznuđenu grešku je imao Rodžer uz 12 vinera.

4:5 - I u ovom gemu na svoj servis, Đoković se našao u problemu, jer je Federer imao 30:0. Međutim, tada je napravio nekoliko pogrešnih procena u poenima i to je Novak kaznio i uspeo da opstane u setu.

3:5 - Kao da ispaljuje projektile Federer pri servisu. Novak maltene ne uspeva ni da mu vrati, a asovi se samo ređaju.

3:4 - Još ne igra Đoković onako prepoznatljivo. Federer mu savršeno riternira i tera ga da odigra makar udarac više kako bi osvojio poen.

2:4 - Neverovatno je kako servira Federer. Bez izgubljenog poena sa nekoliko ubitačnih servisa, a čak ni kada nije prošao prvi iz drugog servisa je napravio as.

2:3 - Uh koliko je sada ovo bilo važno. Novak je ponovo umalo uprskao gem na svoj servis, pošto je imao 40:0. Međutim, fenomenalnim poenom na mreži i volejom koji je uhvatio uspeo je da se izvuče.

1:3 - Rodžer je potvrdio brejk, iako je pokušao Novak da uzvrati ribrejkom.

1:2 - BREJK! Nije dobro počelo. Đoković je nervozan (dve uzastopne duple servis greške) i nesiguran u svojim udarcima, čini se kao i da kasni na lopti, a to iskusni Švajcarac koristi. Uz to, stiče sigurnost u svojim udarcima što mu omogućava da bude agresivan.

1:1 - Sa dva asa je Federer osvojio prvi gem u meču.

1:0 - Odmah u prvom gemu smo imali prilike da vidimo šta nas čeka u ovom susretu. Federer je krenuo odmah agresivno, kao što je to radio Tim u pobedi nad Đokovićem. Imao je i jednu priliku za brejk Švajcarac, ali se Novak izvukao iz toga da odmah na startu pretrpi brejk.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.