I NOVAK JE BIO IZNENAĐEN TIMOM: Nisam imao mnogo mečeva u kojima rival u svakom poenu ide na viner! Začuđujuće!
Novak Đoković je poražen od Dominika Tima, Foto: AP

Bio je spreman, ali ne dovoljno

I NOVAK JE BIO IZNENAĐEN TIMOM: Nisam imao mnogo mečeva u kojima rival u svakom poenu ide na viner! Začuđujuće!

Srpski teniser je hvalio Austrijanca koji ga je pobedio

Objavljeno: 09:27h

Novak Đoković doživeo je poraz od Dominika Tima u 2. kolu grupe "Bjorn Borg" na Završnom Mastersu sezone u Londonu.

Fantastičan meč su odigrali Srbin i Austrijanac, sa mnogo uzbuđenja, fenomenalnih poena i preokreta, a Tim je uspeo da se vrati posle gubitka prvog seta i potom u taj-brejku trećeg stigne do pobede i plasmana u polufinale.

- Zaslužio je pobedu. Igrao je veoma hrabar tenis, udarao je lopticu iz sve snage. Išao je na brejk. Ceo meč je odigrao istim intenzitetom, čak i taj poslednji poen. Moram da skinem kapu i čestitam mu jer je odigrao zaista sjajan meč. Teško je suditi posle jednog ovakvog meča. Nisam iskusio mnogo ovakvih mečeva gde je moj protivnik išao na viner iz gotovo svakog udarca - rekao je Đoković posle meča.

Novak Đoković je hvalio igru Dominika Tima
Novak Đoković je hvalio igru Dominika Timafoto: AP

Drugi reket planete će usled ovog poraza morati da pobedi Rodžera Federera u poslednjem kolu kako bi se našao među 4 najbolja.

- Bio je neverovatan, u nekim momentima je bilo začuđujuće da je bukvalno samo raspalio po loptici što jače može. Teško je bilo šta reći, mada je njegov nivo igre, naravno, bio na super visokom nivou. Bio je neverovatan. Ne znam može li da nastavi tako u svakom meču, ako je to u stanju, svaka čast. Igra sjajan tenis, bio je odličan. Igrali smo i ranije, poznajem njegovu igru, ali ovog puta je uradio nešto, da kažem tako, vanserijski - dodao je srpski teniser.

Novak Đoković je svestan propuštenih prilika
Novak Đoković je svestan propuštenih prilikafoto: EPA/Will Oliver

Svestan je bio i sam srpski teniser da je propustio svoju šansu na ovom meču kada je imao 3:0 i 4:1 u odlučujućem taj-brejk.

- Znam da može da igra na najvišem nivou i sada je bio fenomenalan. Morao sam da se borim, ponosan sam na to kako sam se vraćao u meč, na 5:6, kada je servirao za meč. Imao sam šansu u taj-brejku, 3:0, 4:1, 5:4... Možda je trebalo da odigram malo agresivnije u tim momentima, ali svaka mu čast - zaključio je drugi igrač sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.