MISTERIJA RAFINE POVREDE: Ovaj snimak rešava dilemu kako je Španac pred ključnu borbu sa Đokovićem!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Ian Langsdon

šta vi mislite?

MISTERIJA RAFINE POVREDE: Ovaj snimak rešava dilemu kako je Španac pred ključnu borbu sa Đokovićem!

- Abdominalni problemi nisu dobra stvar za jednog tenisera. Istezao sam stomačne mišiće u mojim igračkim danima i trebalo mi je dosta vremena da prevazićem problem sličan onom koji ima Nadal - naglasio je Pitči.

Objavljeno:

Očekuje nas konačna bitka za prvo mesto na ATP turu, a velika dilema je u kakvom je stanju Rafael Nadal pred Završni masters u Londonu, gde će naš Novak Đoković pokušati da prestigne Španca na rang listi i tako po šesti put u karijeri završi godinu na prvom mestu.

Mnogo se u poslednje vreme pričalo o povredi Rafe, koji je zbog problema sa stomačnim mišićem odustao od turnira u Parizu, gde je iznenađujuće odustao u polufinalu.

Nekadašnji trener Endija Marija, Mark Pitči smatra da Nadal ne bi trebalo da po svaku cenu juri prvo mesto, već da prevashodno mora da razmišlja o svom zdravlju.

- Rafa mora da sagleda širu sliku, ne sme toliko da se fokusira na to da kao prvi na ATP listi završi godinu. Mora da se izleči kako njegova povreda ne bi postala hronična i tako ugrozila Australijan open, koji nije tako daleko. Na završnom mastersu sigurno neće biti na vrhuncu ukoliko bude osećao ikakav bol. Abdominalni problemi nisu dobra stvar za jednog tenisera. Istezao sam stomačne mišiće u mojim igračkim danima i trebalo mi je dosta vremena da prevazićem problem sličan onom koji ima Nadal - naglasio je Pitči.

Ipak, deluje da je Nadal spreman za Završni turnir u Londonu, prema video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.