ISTORIJA JE TAKO BLIZU, ALI RAFA PRAVI PROBLEM: Đoković može da uradi fantastičnu stvar na Završnom mastersu!
Novak Đoković, Foto: EPA/ Ian Langsdon

borba za prvo mesto

ISTORIJA JE TAKO BLIZU, ALI RAFA PRAVI PROBLEM: Đoković može da uradi fantastičnu stvar na Završnom mastersu!

Ako godinu završi na prvom mestu izjednačiće se sa legendarnim Pitom Samprasom

Objavljeno: 14:18h

Vreme je za poslednju bitku na ATP turu. Najboljih osam tenisera sveta učestvovaće na Završnom mastersu u Londonu, gde će Novak Đoković pokušati da se vrati na prvom mesto.

Ne zavisi sve od Novaka, pošto je trenutno Nadal na liderskoj pozicjiji sa 650 ATP poena više.

- Odlučiće Završni turnir. Rafa je u boljoj poziciji, ali posle osvajanja Pariza ni moja nije toliko loša. Naravno, ne zavisi sve od mene, već i od toga kakve rezultate on ostvari. U ovom trenutku meni su prioritet Gren slemovi i prvo mesto na kraju sezone - rekao je Đoković i dodao:

foto: AP

- Ipak, trudiću se da se fokusiram samo na svoje mečeve. Jasno je da od početka moram da igram na vrhunskom nivou jer je ovde osam najboljih tenisera. Nema postepenog podizanja forme, od početka morate da budete na nivou.

Ukoliko želi da se ponovo nađe na prvom mestu, Đoković mora da dođe do finala uz najmanje dve pobede u grupnoj fazi, čime bi po šesti put u karijeri godinu završio na prvom mestu i tako bi se izjednačio sa Pitom Samprasom.

- To je velika motivacija za mene naravno. Volim ovaj sport. Želim da budem najbolji što mogu, a to što imam priliku da ispišem istoriju je velika privilegija. Mogao bih da se izjednačim sa Federerom po broju titula osvojenih ovde i to je velika stvar. Ipak, ne bih nas poredio. Imamo drugačije puteva, ja samo želim da ostanem fokusiran na svoj.

Na ovogodišnjem Završnom turniru učestvovaće i tri debitanta, a to su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Mateo Beretini.

- To je dobra poruka za sve ostale. Bilo je neizbežno da se nova generacija probije. Za nas trojicu je to izazov - istakao je Novak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.