NADAL PRED LONDON: Želim da stignem Novaka i Federera!
Rafael Nadal, Foto: AP

ambicije

NADAL PRED LONDON: Želim da stignem Novaka i Federera!

I dalje nije 100 posto spreman

Objavljeno:

Posle Rodžera Federera i Novaka Đokovića i Rafael Nadal je pričao o predstojećem turniru u Londonu.

Zanimljivo je da Rafa nikada nije osvojio ovaj trofej, a pod znakom pitanja je i njegov nastup.

- Prvo što moram da uradim je da zaigram. Mislim da sam se kvalifikovao 15 puta, ali ne znam koliko puta sam bio spreman da nastupim. Više puta sam se kvalifikovao nego što sam imao šansi da na njega dođem 100 odsto spreman. Voleo bih da osvojim ovaj trofej, ali ne mogu da se žalim gledajući šta sam sve ostvario. Nisam u poziciji da zahtevam više - rekao je Rafa.

Upitan je i o tom famoznom prvom mestu na ATP listi na kraju sezone.

- Naravno da bih voleo da budem 'broj 1', u to ne sumnjajte, ali to nikada nije bio moj lični cilj jer nisam obraćao mnogo pažnje. Ovo je pravi trenutak da definišem lične ciljeve, a meni je to trenutno da se što duže takmičim. To ne znači da ne pokušavam da budem 'broj 1', naprotiv, ali jednostavno mi to nije cilj. Ako budem u poziciji da se borim za to, kao što jesam, onda super - rekao je Španac.

S obzirom da je na prvom mestu sezonu završavao pet puta, blizu je da se po tome izjednači sa Federerom i Đokovićem.

- Voleo bih da izjednačim Rodžerov i Novakov rekord po broju godina završenih na prvom mestu. To bi bilo nešto fantastično za mene, ali (iako se ne desi prim. prev.) ne mogu da se žalim. Moram da budem fokusiran na svoj pravi cilj, a to je da budem spreman da igram tenis. Ako se to desi moji ciljevi će se značajno promeniti - rekao je Rafa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.