BEZ NJEGA NE BI BIO TU GDE JESTE: Nole otkrio koliko mu Federer znači!
Rodćer Federer i Novak Đoković, Foto: AP

veliki izazov

BEZ NJEGA NE BI BIO TU GDE JESTE: Nole otkrio koliko mu Federer znači!

- Kada je reč o takvim mečevima, radi se o vizualizaciji i pripremi sebe za sve moguće situacije

Objavljeno:

Novak Đoković na ATP Tur finalu u Londonu i neće juriti samo trofej, već i prvo mesto na ATP listi.

Srbin je svestan da ga u "O2 areni" čeka težak zadatak.

- Biće to ekstremno težak zadatak za mene kada se ima u vidu ko su protivnici u grupi. Ukoliko uspem godinu da završim na prvom mestu. biće fantastično. Imam veliki motiv. - rekao je Novak i osvrnuo se na neke od izuzetnih mečeva koje je odigrao ove sezone, kao što je onaj u finalu Vimbldona sa Rodžerom Federerom, koji će mu biti rival u grupi.

- Kada je reč o takvim mečevima, radi se o vizualizaciji i pripremi sebe za sve moguće situacije. Pokušavam da 'odigram' meč u svojoj glavi pre izlaska na teren. Nisam mogao da predvidim takav scenario, ali uvek sebe zamišljam kao pobednika. Uz tu snagu volje, morate imati snagu koja dozali iz vaše mentalne i emocionalne strane. Za mene je to večita bitka unutar mene, veće i od one koja se dešava spolja. Nisu razne situacije na terenu to što te povređuje već kako se ti iznutra nosiš sa tim situacijama, kako ih prihvataš, kako ih preživljavaš - rekao je Srbin i osvrnuo se na duele koje ima sa Rodžerom i Nadalom i koliko mu je Federer značio tokom cele karijere:

- Jedan drugog činimo jačim, zahtevamo da napredujemo u igri. Njih dvojica su verovatno i najveći razlog zašto se još takmičim na ovom nivou. Činjenica da su ušli u istoriju me i dalje inspiriše i motiviše, da uradim isto što i oni, čak i više - rekao je Federer.

ATP Tur finale, London

Grupa "Andre Agasi"

Rafael Nadal Danil Medvedev Stefanos Cicipas Aleksander Zverev

Grupa "Bjern Borg"

Novak Đoković Rodžer Federer Dominik Tim Mateo Beretini

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.