NADAL I DALJE NEIZVESTAN ZA LONDON: Njegov doktor otkrio sve, ali i šta je potrebno da se desi da bi nastupio!
Rafael Nadal i dalje ima problema sa povredom, Foto: EPA/Ian Langsdon

Ne odustaje od 1. mesta

NADAL I DALJE NEIZVESTAN ZA LONDON: Njegov doktor otkrio sve, ali i šta je potrebno da se desi da bi nastupio!

Očigledno će se na definitivnu odluku čekati do poslednjeg trenutka

Objavljeno:

Neizvesnost oko nastupa Rafaela Nadala na Završnom Mastersu sezone u Londonu, trajaće maltene do samog početka turnira, ako se da naslutiti iz reči njegovog lekara.

Španski as se prošle nedelje povukao sa polufinala Mastersa u Parizu zbog problema sa stomačnim mišićima, ali je ipak odlučio da otputuje u London i odluku će doneti uoči samog početka turnira.

Njegov lekar Anhel Luis Kotoro je optimista kada je u pitanju nastup trenutno najboljeg igrača planete, ali kaže da je potrebno i da se ispune neki uslovi.

- Bilo je teško napraviti procenu u to vreme. Pregledi nisu naročito pouzdani odmah posle nekoliko minuta. Morali smo zato da budemo vrlo oprezni i prava je odluka bila da se povuče iz polufinala mastersa u Parizu jer nismo znali sa čime imamo posla. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman - rekao je Kotoro.

Rafael Nadal će u poslednjem trenutku doneti odluku
Rafael Nadal će u poslednjem trenutku doneti odlukufoto: EPA/Ian Langsdon

On je dodao da Rafa mora da promeni neke elemente u svojoj igri i prilagodi se povredi koja ga muči.

- Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Pre tri dana nismo imali dovoljno informacija da donesemo odluku, a sada sam optimista – ako Rafa izađe na teren, biće to zato što je u mogućnosti.

Nadal je ovog ponedeljka zaseo na prvo čelo ATP liste i upravo će turnir u Londonu odlučiti da li će on ostati na kraju sezone na toj poziciji ili će se na nju vratiti Novak Đoković.

Ulog je ogroman, a jasno je zašto Španac ne želi tek tako da odustane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.