I TAJ DAN JE MORAO DA DOĐE: Novak Đoković prvi put progovorio o kraju karijere!
Novak Đoković, Foto: AP

MOŽE LI KAO FEDERER ILI?

I TAJ DAN JE MORAO DA DOĐE: Novak Đoković prvi put progovorio o kraju karijere!

Ne zna tačno kada će sledeći put doći u Beograd, ali nada se da će to biti u februaru

Objavljeno:

Novaka Đokovića ove nedelje očekuje finale mastersa u Parizu protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

Pre toga, dao je veliki intervju za Novosti, koji će zainteresovati mnoge njegove fanove.

Kada je osvojio Vimbldon, rekao je da ga Federer inspiriše zbog dugovečnosti, pošto u 39. godini i dalje igra u samom teniskom vrhu, pa po prvi put, bar da mi pamtimo, prokomentarisao i svoj kraj karijere.

- To zavisi od različitih okolnosti. Pre svega, ne mogu da razmišljam sebično i da kažem, eto, igraću tenis u punoj sezoni još deset godina, a da ne mislim o svojoj porodici. To mora da bude usklađeno s familijom, decom, ženom, našim životom. Mora da se zna koje su stvari prioritet. U suštini, i dalje se trudim da, manje-više, igram tokom sezona u onoj meri u kojoj sam igrao poslednjih desetak godina. Već sam dugo u teniskom vrhu, koji dosta troši, tako da situacija definitivno nije ista kao što je bila pre deset godina. I u smislu tela, i osećaja, i vitalne energije za igranje tenisa. Ali i dalje sam motivisan. Imam podršku i svoje supruge, i svoje familije, braće i roditelja. Imam dobar tim oko sebe, i dok god imam taj osećaj koji se javlja svaki put kad izađem na teren, ja bih igrao tenis. Ne vidim kraj iza ugla. Ali svestan sam da će vrlo brzo da dođe momenat kada ću morati da smanjim igranje. Jednostavno, moraću da se usredsredim samo na određene turnire i da na taj način verovatno izbacim "broj jedan" kao cilj. Ali, o tom potom - rekao je Nole za Novosti.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

A, onda, osvrnuo se i na borbu sa Nadalom za prvo mesto.

- Naravno da je izazov. Naravno da mi je to uvek jedan od najviših ciljeva, da budem najbolji u tenisu. S druge strane, ne mogu da računam, kalkulišem i previše pažnje posvećujem tome kako će da igra Nadal. On jeste u dobroj formi, igra odlično. Zavisi, takođe, i od njega. I ako budem osvojio oba preostala turnira do kraja godine, u Parizu i Londonu, on je i dalje u boljoj poziciji. Nisam odigrao baš najbolje u Šangaju, tu sam možda ispustio priliku da mu se približim. Ali nije prvi put da se nalazim u neizvesnoj završnici za prvo mesto na svetu. Imao sam ih nekoliko puta sa Federerom, Marejem, Rafom... Svestan sam toga koliko je zahtevno u toku sezone biti podređen tom cilju. Prosto ne možeš sebi da daš oduška u toku godine, da možeš nekoliko meseci da preskočiš turnire ako ti je cilj da budeš najbolji. A meni jeste, i dalje.

Ne zna tačno kada će sledeći put doći u Beograd, ali nada se da će to biti u februaru.

- Mislim da, nažalost, neću biti u Beogradu sve do februara. Septembar i februar su periodi u godini kada manje-više uvek planiram siguran boravak u Beogradu i Srbiji. Onda, leti, ili na proleće, možda u aprilu ili maju, odem još nekoliko puta nakratko. Nekada se zadržim duže, nekada kraće. Sve zavisi od obaveza. Ove godine sam, na primer, u februaru bio skoro mesec dana, i to je bilo zaista sjajno.

Podsetimo, Đoković od 15 časova igra sa Denisom Šapovalovim za petu titulu u Parizu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.