ĐOKOVIĆ U FINALU PARIZA: Dimitrov je bio fenomenalan, ali Novak je nivo iznad tog!
Pobeda Novaka Đokovića, Foto: AP

ATP pariz

ĐOKOVIĆ U FINALU PARIZA: Dimitrov je bio fenomenalan, ali Novak je nivo iznad tog!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 16:01h

Novak Đoković plasirao se u svoje 6. finale Mastersa u Parizu pobedom nad Grigorom Dimitrovim 7:6, 6:4.

Srpski teniser je posle sat i 37 minuta slomio otpor žilavog i borbenog Bugarina koji je odigrao fenomenalno čitav turnir, a bio je fantastičan i tokom ovog duela.

Novak Đoković će igrati svoje 111. ATP finale u karijeri, a tamo će mu se suprotstaviti pobednik duela Nadal - Šapovalov koji će pokušati da ga spreči da osvoji i 5. titulu u Bersiju.

Ono što je najvažnije jeste da je srpski as odbranio bodove od prošle godine plasmanom u finale, jer je pre godinu dana poražen od Hačanova u borbi za pehar, a imaće priliku da osvoji nove ukoliko sada bude bio uspešniji.

Ipak, šta god da bude u nedeljnom finalu, Srbin će svakako ostati na drugom mestu ATP liste.

Što se tiče samog polufinalnog meča moramo istaći da je Dimitrov bio fenomenalan, ali je u svakom momentu Đoković bio korak ispred ili nijansa više od njega.

Pogotovo u ključnim momentima, poput taj-brejka prvog seta kada je Bugarin imao sve u svojim rukama, vođstvo 5:3, a onda izgubio 4 poena zaredom i izgubio taj deo igre.

Samo dve brejk lopte su viđene na meču i to obe u petom gemu drugog seta, a Srbin je iskoristio drugu priliku da oduzme servis protivniku i tako sebi trasira put ka pobedi.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

6:4 - KRAJ! Pobeda Novaka Đokovića!

5:4 - Još jedan gem bez izguljenog poena za Dimitrova.

5:3 - Lagano, sigurno i bez greške. Đoković dolazi na gem do pobede.

4:3 - Oporavio se od brejka Bugarin koji sada osvaja gem bez izgubljenog poena.

4:2 - Potvrđen brejk! Sve bolje igra Novak, sada smo u ovom gemu videli i njegov prvi viner iz bekhenda na današnjem meču.

3:2 - BREJK! Pa to smo čekali sat i dvadeset minuta. Kao da smo prizvali brejk lopte za Đokovića, koji je odmah imao dve i drugu iskoristio. Prvi put na meču da je neki teniser bio u prilici za brejk, a Novak je to odmah iskoristio.

2:2 - Ali ni Đoković ne propušta ni za pedalj.

1:2 - Nema šta, Dimitrov zaista igra fenomenalno, ne dozvoljava Đokoviću ni da pomisli na brejk loptu, a kamoli da uradi nešto više.

1:1 - Osvaja prvi gem u drugom setu i Novak bez većih problema.

0:1 - Ne deluje da je ovako izgubljen prvi set uticao na psihu Dimitrova s obzirom na to kako je odservirao prvi gem u drugom.

I SET

7:6 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Auuuuh, kakav taj-brejk! Igrao je Dimitrov kao u transu, ali zna se ko je tata-mata kada se igra odlučujući 13. gem u setu.

Bugarski teniser je odigrao brutalno u ovom gemu i opet je svejedno izgubio i njega i set, iako je vodio 5:3, ali je tada Đoković pokazao zašto je najbolji, podigao je igru na još viši nivo i osvojio 4 poena zaredom koji mu donose prvi set.

6:6 - Bugarski teniser igra sigurno te ćemo u prvom setu gledati taj-brejk.

6:5 - Posle dva gema na svoj servis u kojima je imao problema, Novak je sada bio na visini zadatka i obezbedio minimum taj-brejk.

5:5 - Nije pritisak uticao na Bugarina. Slabo je odigrao Đoković u desetom gemu i Dimitrov zasluženo dolazi do izjednačenja.

5:4 - Ponovo je Dimitrov bio agresivan i pokušao da uhvati Đokovića na spavanju, ali je Novak uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

4:4 - Rasplamsava se borba rekli bismo kako meč odmiče. Obojica igrača podižu nivo i igre i agresivnosti. Dimitrov asom ipak osvaja ovaj gem.

4:3 - Prvi put da je bugarski teniser zadao probleme Srbinu na njegov servis gem. Stigao je Griša do 15:30, ali usledilo je nekoliko fenomenalnih udaraca Đokovića koji je sprečio i da dođe do "đusa" i osvojio i ovaj gem.

3:3 - Koliko je dobar Đoković na svom servisu, isti takav je Dimitrov kada on servira. Još jedan lak gem za njega.

3:2 - Bolje od ovoga ne može kada servirate. Tri asa našeg tenisera u ovom gemu koji je opet lako dobio.

2:1 - E sad daleko bolje odserviran gem za Đokovića i bez izgubljenog poena i sa asom osvaja drugi gem na meču.

1:0 - Dobro je krenuo Novak i lako stigo do 40:0, međutim, onda je prepustio dva poena Bugarinu. Ali je potom odigrao sjajan poen koji je završio skraćenom forhend dijagonalom za prvi gem u meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.