FEDERER OTKAZAO UČEŠĆE U AUSTRALIJI: Švajcarac ponovo šokirao teniski svet!
Rodžer Federer, Foto: EPA

PORODICA MU JE BITNIJA

FEDERER OTKAZAO UČEŠĆE U AUSTRALIJI: Švajcarac ponovo šokirao teniski svet!

On je nedavno odustao i od učešća na Mastersu u Parizu

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je da neće igrati na ATP kupu u januaru u Australiji, pošto želi da provede više vremena sa porodicom.

Na prvom ATP kupu, koji se od 3. do 12. januara održava u Australiji, učestvovaće 24 ekipe na osnovu plasmana na svetskoj rang-listi najboljih tenisera. - Sa velikim žaljenjem se povlačim sa tog takmičenja. Posle razgovora sa porodicom i mojim timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dve nedelje koje ću provesti duže kod kuće, dobro uticati na porodicu i na moj tenis - naveo je Federer, saopštili su organizatori.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA / Georgios Kefalas

On je nedavno odustao od učešća na Mastersu u Parizu. Takmičenje na ATP kupu održaće se u Brizbejnu, Pertu i Sidneju. Prvi teniser sveta Novak Đoković i drugi na ATP listi Rafael Nadal potvrdili su učešće. Do sada se kvalifikovalo 18 zemalja, uz to da je domaća selekcija dobila vajldkartu, a posle 13. novembra biće poznato još šest učesnika.

Ekipe će biti podeljenje u šest grupa po četiri, igraće se po sistemu svako sa svakim, a pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane plasiraće se u finale u Sidneju.

U svakom meču igraće se dva singla i dubl.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.