REKAO SVE ŠTO IMA POSLE PORAZA U ŠANGAJU: Novak želi promene u tenisu i u pravu je! Ovo nema smisla!
Novak Đoković, Foto: AP

otvorio dušu

REKAO SVE ŠTO IMA POSLE PORAZA U ŠANGAJU: Novak želi promene u tenisu i u pravu je! Ovo nema smisla!

- Moralo je nekoliko stvari da se žrtvuje, a jedna od njih je neigranje pred domaćom publikom.

Objavljeno:

Dejvis Kup je promenio sistem takmičenja i ubuduće će se igrati u jednom gradu, na kraju godine.

ATP je takođe osnovao svoj Kup koji je na programu početkom sezone, a Novak Đoković smatra da bi kalendar morao da se promeni.

- Mislim da je sve moguće. Trenutno tajming nije taj, ali zbog dobrobiti tenisa dve strane moraju ponovo da razgovaraju i da naprave jedan 'super' događaj. To je neophodno. Mislim da nije moguće da obe takmičenja izdrže ako se odigravaju u različitim terminima - rekao je Đoković.

Istakao je i da oba takmičenja imaju svoje prednosti.

- Formati takmičenju su slični. Dejvis Kup ima istoriju i tradiciju, i naravno popularnost decenijama unazad. Sa druge strane ATP Kup je novi događaj i nalaze se u boljem delu godine. To je početak sezone, pred Australijan open i mnogi teniseri će igrati na njemu - rekao je Nole i nastavio:

- Sa Dejvis kupom je drugačije. Rodžer neće igrati, i neki drugi momci će verovatno otkazati. Ja ću igrati ove sezone. Ne znam kako će biti ubuduće, ali u nezgodnom terminu dolazi, pogotovo za momke koji igraju na Završnom mastersu. Bukvalno odmah sledeći dan morate da letiti iz Londona za Madrid, gde se igra u drugačijim uslovima.

Rekao je i da mu se sviđa promena u Dejvis kupu-

- Moralo je nekoliko stvari da se žrtvuje, a jedna od njih je neigranje pred domaćom publikom. To je verovatno stvar koju smo mi teniseri najviše voleli, da igramo pred našim navijačima. Sada to nije slučaj i ne sviđa mi se takva odluka. Odlučeno je da se sve igra na jednom mestu. Sa marketinške strane takmičenje će sigurno biti uspešno - rekao je Novak i zaključio:

- Mislim da nije održivo da se dva velika takmičenja igraju u roku od šest nedelja. Biće interesantno kako će se sve odvijati, ali mislim da su potrebne promene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.