FEDERER KONAČNO PRIZNAO ČIME GA ODUŠEVLJAVA ĐOKOVIĆ: U nečemu smo slični, ali ovo baš poštujem kod njega!
Rodžer Federer, Foto: EPA/Martial Trezzini

OTKUD ON OVO DA KAŽE?

FEDERER KONAČNO PRIZNAO ČIME GA ODUŠEVLJAVA ĐOKOVIĆ: U nečemu smo slični, ali ovo baš poštujem kod njega!

On je bio član Tima Evropa na Lejver kupu sa Špancem 2017. godine, a godinu dana kasnije je nastupao sa Srbinom

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer pred ovogodišnji Lejver kup pričao je o tome kako je bilo igrati sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

On je bio član Tima Evropa na Lejver kupu sa Špancem 2017. godine, a godinu dana kasnije je nastupao sa Srbinom. Ove će ponovo igrati sa Nadalom sa kojim je veliki rival već 14 godina i čiji svaki duel izazove rat njihovih navijača na društvenim mrežama.

- Za mene je to bila jedna emotivna nedelja pored Nadala i Đokovića. Kada provedete nedelju pored Rafe, gledate njegov intenzitet i pitate se kako pronalazi balans. Da to ne radi bilo bi suludo. Kada završi trening on je opušten, a iznenadilo me je to kako on ulazi u prilike. Na društvenim mrežama vidim da se navijači Federera i Nadala takmiče. Ako jedan izgubi, drugi su srećni. Morate da uživate u obojici. Morate da budete navijači i Federera i Nadala, iako jednog volite nešto više od drugog - rekao je Federer.

Reči hvale imao je i za Đokovića.

- Đoković je opušten, po tome smo slični. Da biste bili uspešni morate da budete opušteni. Mi igramo mnogo mečeva, od 50 do 100. Nije to kao boks kada imate do dva meča godišnje. Mi moramo da se opustimo pet minuta pre meča. Ono što me je iznenadilo kod Đokovića je ta neka jasnoća koju ima kada želi da pobedi meč. On kao da razmišlja 'Ja ću igrati ovako i zato ću biti uspešan'. Sviđa mi se i njegov proces i kako bira šta i kada će jesti. Sve mora da bude po planu. To neverovatno poštujem - nahvalio je Švajcarac srpskog tenisera.

Novak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer foto: AP/Jim Young

Ovogodišnji Lejver kup biće održan u Ženevi i počinje 20. septembra. Za tim Evropa nastupaju Federer, Nadal, Tim, Zverev, Cicipas, Fonjini, Bautista Agut (zamena); Bjorn Borg (kapiten), Tomas Enkvist (zamenik kapitena), a ekipu Svet predstavljaće Izner, Raonić, Kirjos, Šapovalov, Sok, Fric, Tompson (zamena); Džon Mekinro (kapiten), Patrik Mekinro (zamenik kapitena).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.