SERENA PROTIV BJANKE ZA TITULU: Vilijamsova juri rekorde, tenis je dobio buduću zvezdu!
Bjanka Andresku i Serena Vilijams će se boriti za titulu na US openu, Foto: EPA/Brian Hirschfeld/EPA/Justin Lane

US open 2019

SERENA PROTIV BJANKE ZA TITULU: Vilijamsova juri rekorde, tenis je dobio buduću zvezdu!

Amerikanka protiv Kanađanke za šampionski pehar u Njujorku

Objavljeno: 09:15h

US open je dobio svoje finalistkinje i to će biti legendarna Serena Vilijams i nova nada ženskog tenisa Bjanka Andresku iz Kanade.

Iskusna Serena je za mesto u 10. finalu u Nujorku počistila Elinu Svitolinu 6:3, 6:1 i tako najavila da je spreman za novi veliki povratak na vrh i rekordnu 24. Gren slem titulu kojom će se izjednačiti sa najtrofejnijom igračicom svih vremena Margaret Kort.

Početak meča nije nagoveštavao tako ubedljivu pobedu Vilijamsove, pošto su prva dva gema trajala ukupno 16 minuta.

Amerikanka je uspela da se izvuče, u početnom gemu je neutralisala tri brejk lopte, a potom isto toliko i u petom gemu. Prethodno je u maratonskom drugom gemu uspela da načini brejk i povede sa 2:0.

Posle toga sve je lakše išlo za Serenu. Dobila je početni set sa 6:3, a onda dodatno pojačala gas u drugom setu u kojem je načinila tri brejka, u trećem, petom i konačno poslednjem, sedmom gemu.

Statistički, bila je dominantna u svim elementima, 34-7 u vinerima dovoljno govori kako je meč išao, a Vilijamsova je u ovom duelu bila uspešna i na mreži.

- Šta sam to večeras radila?, Ups, igrala sam servis-volej! Ne brinite, neću više pokušavati - nasmejala se Vilijamsova posle meča u intervjuu na terenu.

Serena će uskoro napuniti 38 godina, ali nema nameru da stane i zašto bi kada i dalje čisti pred sobom sve mlađe igračice i nadomak je toga da postane najdominantnija teniserka svih vremena, ako ima još onih koji sumnjaju da nije.

Ona je ulaskom u finalu izjednačila i neke rekorde, pošto joj je ovo bio 101. trijumf na "Flešing Medouzu" čime je izjednačila rekord Kris Evert.

Sa druge strane protivnica će joj biti nadolazeća zvezda, Andresku, koja je u polufinalu bila bolja od Belinde Benčić 7:6, 7:5.

Ovo je "trešnja na šlagu" za 19-godišnju Kanađanku koja je eksplodirala ove sezone. Ovo je njeno prvo Gren slem u finale u karijeri.

- Ne pitajte me kako sam došla do ovog rezultata, ne znam šta da kažem. Možda se sav taj naporan rad isplatio. Da mi je neko rekao da ću igrati u finalu pre samo nekoliko nedelja, rekla bih mu da je lud - rekla je posle meča mlada Kanađanka rumunskih korena.

Finale je na programu u subotu, a Serena nije osvojila titulu u Njujorku od 2014. a na Gren slem pehar čeka od Australijan opena 2017.

1 / 13 Foto: EPA/Justin Lane

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.