PRETPOSTAVLJAM DA JE MOGAO DA ZAVRŠI MEČ: Vilander se osvrnuo na Noletov skandal, pa ga uporedio sa Federerom!
Vilander i Đoković, Foto: Profimedia/AP

OPET MATS...

PRETPOSTAVLJAM DA JE MOGAO DA ZAVRŠI MEČ: Vilander se osvrnuo na Noletov skandal, pa ga uporedio sa Federerom!

Sedmostruki gren slem šampion podseća da je i Rafael Nadal bio u Novakovoj koži

Objavljeno: 08:19h

Novak Đoković je zbog povrede ramena predao meč osmine finala Stenu Vavrinki na početku trećeg seta. Američki navijači su mu zviždali, nazivali ga raznim imenima, na šta ni on nije ostao imun.

Na taj skandal se osvrnuo i Mats Vilander.

- Da li je mogao da igra na jednoj nozi i da igra jednoručni bekhend još četiri gema kako bi negde pisalo da je izgubio od Stena? Mogao je to da uradi pretpostavljam - rekao je Šveđanin za Sport klub.

Mats Vilander
Mats Vilander foto: Sonja Spasić

- Jedino što mi pada na pamet jeste da to publiku u Njujorku podseća na drugu situaciju koja se Novaku ovde desila, ono sa Rodikom 2008. godine. Oni se sećaju toga, vole Novaka jer je šampion, vole njegov stil igre, ali mrze to što su morali da gledaju kako se povlači. Ko bi mogao da provuče sa time? - pita Vilander i odgovara:

- Samo Federer.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/John G Mabanglo

Sedmostruki gren slem šampion podseća da je i Rafael Nadal bio u Novakovoj koži.

- Setite se, i Nadalu su zviždali u Australiji kada je u finalu protiv Vavrinke zatražio medicinski tajm-aut, a bio je praktično u suzama. Hej, zviždali su Nadalu?! Da, samo jedan igrač, a to je Federer - ne znam zašto, ali on bi svugde mogao da se provuče sa time. On je neobjašnjiv fenomen, Novak i Rafa možda dođu do tog nivoa, ali to nije toliko ni bitno. Kao u politici - da li bi trebalo da bude bitna popularnost ili politike koje se predlažu? Isto i u tenisu, najvažnije su pobede, najvažniji si rezultati, a jesi li popularan ili nisi - koga boli d..e, na kraju krajeva. Koga briga za to? Gubimo to iz vida - zaključio je Mats Vilander.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.