OVAKVE REČI NISMO OČEKIVALI  PRED MEČ: Novak i ja smo prijatelji!
Novak Đoković i Sten Vavrinka, Foto: AP/Mark Baker

VAVRINKA PRED DUEL SA ĐOKOVIĆEM

OVAKVE REČI NISMO OČEKIVALI PRED MEČ: Novak i ja smo prijatelji!

Srbin ima pozitivan skor i vodi sa 19:5 u pobedama

Objavljeno:

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković u osmini finala US opena igraće protiv Švajcarca Stena Vavrinke.

Srbin ima pozitivan skor i vodi sa 19:5 u pobedama, ali je Vavrinka bio taj koji je dobio poslednja dva Gren slem finala, na Rolan Garosu 2015. i US openu 2016. godine.

Prvi teniser sveta je rekao da je Stan u stanju da podigne nivo igre kada igra protiv najboljih, da mu je to ogromna motivacija.

- Igrali smo dva Gren slem finala, bio sam prepun samopouzdanja. Igrao sam dobro, odlično se kretao, sigurno sam na vrhuncu igre kad igram finale. Da, Novak i ja smo ovih godina često trenirali zajedno. I igrali jedan protiv drugoga. Uvek je teško. Ima nešto kod njega, da kada sam u najboljoj formi, znam da će da usledi duga razmena, da igram dobar tenis. Takođe sam izgubio neke teđke mečeve, videćemo kako ću se osećati za dva dana - kaže Vavrinka.

Često su srpski i švajcarski teniser trenirali i ove sezone.

- Da, trenirali smo baš dosta. I ovde u Njujorku, nedelju pred početak turnira. Ne znam za ovu godinu, ali imali smo običaj da treniramo zajedno gortovo pred svaki Grend slem. Uživamo, dobri smo prijatelji, trening je uvek na dobrom nivou. To je dobro za moj tenis - dodaje švajcarski teniser.

Pauzirao je Vavrinka zbog povrede, ali se polako vraća u formu.

- Osećam se dobro, odlično je što sam meč dobio u tri seta, fizički je sve u redu. Možda nisam igrao svoj najbolji tenis, ali najvažnije je da sam pobedio. Te pobede daju mi snagu za nove mečeve - poručio je Švajcarac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.