NOVAK LAKO POBEDIO KUDLU ZA PLASMAN U 4. KOLO: Ali stigle su JOŠ BOLJE VESTI!
Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji, Foto: AP

3:0 U SETOVIMA

NOVAK LAKO POBEDIO KUDLU ZA PLASMAN U 4. KOLO: Ali stigle su JOŠ BOLJE VESTI!

Ovo je bio lagan meč

Objavljeno:

Novak Đoković je pobedio Amerikanca Denisa Kutlu i lako se plasirao u četvrto kolo US opena. Đoković je bez problema savladao Amerikanca rezultatom 6:3, 6:4, 6:2, ali još važnije je da Nole tokom meča nije imao probleme sa povređenim ramenom.

Podsetimo, Novak je zabrinuo navijače tokom duela sa Huanom Ignasiom Londerom, kada je u više navrata tražio medicinsku pomoć zbog bolova u levom ramenu.

Posle tog meča je izjavio da je u jednom trenutku razmišljao i o predaji, ovih dana nije trenirao, ali se u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu pojavio na terenu i odigrao najbolji meč u Njujorku.

Početak je bio nešto nesigurniji, ali je Srbin već u četvrtom gemu došao do dve brejk prilike, drugu iskoristio i najavio da će ovo biti njegovo veče.

U finišu tog seta neutralisao je dve šanse za protivnika u maratonskom gemu i došao do prednosti od 1-0.

Slična situacija viđena je i u drugom delu igre, a kada je prvo spasao brejk lopte, a potom i oduzeo servis rivalu (3:2 u drugom setu), mogao je potpuno da pusti ruku. Servis i bekhend, udarci kod kojih se najviše mučio zbog povrede, sada su savršeno funkcionisali i Kudla nije imao nikakve šanse.

Ubrzo je i drugi set bio u "džepu", da bi u trećem protutnjao pored protivnika i završio posao za tek nešto više od dva sata igre.

Prvi reket sveta je nastavio seriju u Njujorku i obezbedio duel sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u tri seta eliminisao Paola Lorencija – 6:4, 7:6 (11-9), 7:6 (7-4).

Poslednji grend slem sezone igra se za nagradni fond od 57 miliona dolara, a titulu brani upravo Novak Đoković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.