BILO JE SKORO PA NEPODNOŠLJIVO: Teški trenuci za Novaka Đokovića na US openu!
Novak Đoković, Foto: AP

DRŽI SE, LEGENDO

BILO JE SKORO PA NEPODNOŠLJIVO: Teški trenuci za Novaka Đokovića na US openu!

- Vrlo čudna situacija, da je desno rame pa da ima više smisla, ali levo je i muči me već nekoliko nedelja unazad - istakao je Srbin

Objavljeno:

Novak Đoković je na meču sa Huanom Ignasiom Londerom imao problem sa levim ramenom, ali sam srpski teniser veruje da povreda nije teže prirode.

Branilac trofeja u Njujorku istakao je da mu se ovako nešto ranije nije dešavalo, ali je optimista i da veruje da će se pronaći neko rešenje da se bol smanji kako bi mogao da igra do kraja turnira.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/Brian Hirschfeld

Bila je zabuna oko toga da li je Novak na terenu rekao da će dva dana pauzirati, tačnije da neće trenirati, ali sam je pojasnio o čemu se radi.

- Ne, nisam to rekao, dobra stvar je da na Grend slemu imate dan odmora, u smislu mečeva, nemate ih dan za danom. To dozvoljava da imaš više vremena da se oporaviš. Vrlo čudna situacija, da je desno rame pa da ima više smisla, ali levo je i muči me već nekoliko nedelja unazad. Trudim se zajedno sa svojim i sa medicinskim timom turnira da pronađem način i tretmane kako da smirim upalu i bolove, prosto se nalazim u nezavidnoj situaciji jer je turnir u toku, tako da nema tu mnogo vremena. Dobra stvar je što imam 48 sati do narednog meča, možda malo manje ako igram dnevni meč. I nadam se da će se taj bol ako ne može da se ukolini da se smiri značajno. U nekim situacijama bilo je gotovo nepodnošljivo, gde sam imao poteškoća da bacam lopticu za servis. Videćemo šta će biti - kaže Novak.

Ono što je bitno je da veruje da nije u pitanju ozbiljnija situacija.

- Radili smo nekoliko ultrazvukova, provera koje su pokazale da nema oštećenja značajnih. Radićemo još neke provere, tako da ne verujem da na duže staze to može da predstavlja problem. Kako stvari stoje i sudeći po svim konsultacijama medicinskih stručnjaka, deluje da je prosto nešto što se skupilo i namestilo. S obzirom da sam na Grend slemu i za mene jednom od četiri najbitnija turnira u godini, malo je nezgodna situacija, ali naći ćemo način - obećao je svetski teniser broj jedan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.