SRPSKI TENISER PREKINUO SEZONU IZNENADA: Nešto se dešava, čas se tresem, čas mi srce preskače...
Laslo Đere (treći sleva), Foto: Beta

Mora lekaru

SRPSKI TENISER PREKINUO SEZONU IZNENADA: Nešto se dešava, čas se tresem, čas mi srce preskače...

Novinari su ga pitali šta misli da nije u redu sa njegovim telom

Objavljeno:

Srpski teniser Laslo Đere je u prvom kolu US opena poražen od sunarodnika Miomira Kecmanovića u tri seta.

To je momka iz Sente potpuno slomilo pa je bio veoma tužan kada se posle duela i zabrinut zbog svog zdravlja. Čak je najavio i pauzu od tenisa. US open je četvrti turnir na kome je Đere ispao u prvom kolu, uprkos dobrim rezultatima u prvoj polovini godine.

- Što se tiče tenisa nemam nešto mnogo da kažem. U poslednje vreme, poslednjih nekoliko nedelja zdravstveno se ne osećam baš najbolje. Volim generalno da se borim na terenu i da dajem sve od sebe, tenis mi je prioritet u životu, ali u poslednje vreme ne mogu stopostotno da radim ovaj svoj posao. Glava mi ne dozvoljava. Pogotovo zbog nekih prethodnih dešavanja u porodici, zbog svega toga. Kako da kažem, malo sam postao paničar što se tiče svog zdravlja, neke stvari osećam koje ranije nisam. To je nekako zapečatilo ovu američku turneju, mislim da mi treba da treba odmor definitivno - bio je Laslo Đere na ivici suza.

Novinari su ga pitali šta misli da nije u redu sa njegovim telom, a on je odgovorio da ne zna o čemu se radi.

- Jedan dan kao da mi srce preskače, drugi dan se tresem, hladno mi je, osećam kao da imam temperaturu, treći dan me glava boli, četvrti me ništa ne boli, ali nemam snage. I onda, u glavi nisam miran, eto... Možda poslednje dve godine nisam baš odvajao vreme za sebe i nekako nisam baš vodio računa o sebi. Možda je to došlo na naplatu. Verovatno nije ništa ozbiljno, nadam se, možda sam samo malo izgoreo što ne bi bilo čudno. Napraviću sad pauzu i neću igrati dok se ne budem osećao bolje, bilo da je to mesec dana, dva ili do kraja godine, ne zanima me. Nisam još bio na pregledima, ali moraću kad se vratim u Srbiju. U Montrealu na primer, tamo sam imao neki grip, tako je počelo ovo moje putovanje. Sve sam se nadao da će proći, da će biti bolje, ali ne znam...Možda je tu i nervoza. Konstantno smo pod velikim pritiskom, ali kako god, mislim da mi treba pauza od tenisa i svega ovoga, da se isključim iz svega. Nešto se definitivno dešava u mom telu i sa mojim organizmom, ali možda to još psiha dodatno pogoršava. Mislim da psiha nije primarni izvor svega što osećam, ali definitvno pogoršavam samom sebi zato što razmišljam o svemu, što sam zabrinut - poručio je 39. teniser sveta za kraj razgovora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.