ODIGRAO POSLEDNJI GREN SLEM U KARIJERI: Kopao sam, ali sam se umorio!
Janko Tipsarević, Foto: Profimedia

SRPSKI LAV

ODIGRAO POSLEDNJI GREN SLEM U KARIJERI: Kopao sam, ali sam se umorio!

Amerikanac je pokvario Tipsarevićev oproštaj i slavio posle četiri seta

Objavljeno: 17:52h

U ponedeljak je Janko Tipsarević odigrao poslednji meč na Gren slem turnirima.

Iako su Denis Kudla i on u prvom kolu US opena priredili spektakl, uprkos spašenim brejk-loptama srpskog lava i dva medicinska tajm-auta koje je Srbin zatražio, Amerikanac je pokvario Tipsarevićev oproštaj i slavio posle četiri seta.

- Kopao sam. Razgovarao sam sa trenerom vrlo kratko nakon meča, to je bio znak da je vreme. Igrao sam dobro prvi set, ali vidljivo je bilo da nivo energije nije dobar. Delovao sam pristojno poslednjih deset dana, ali se nivo spremnosti dizao i spuštao, gore-dole. Obično ranije kada sam igrao najbolje u karijeri energija mi je bila u stalnom porastu i to je bio faktor koji me je činio boljim od rivala, nešto nalik igri Davida Ferera. Izgubio sam u četiri seta jer sam se umorio, ne vidim sebe igrajući tenis u 2020 - rekao je Tipsarević posle meča.

Povrede i operacije su uticale na Tipsarevićevu karijeru koji je u jednom trenutku morao da prelomi i donese odluku da završi karijeru. Život bez tenisa uticaće i na njegovu porodicu.

- Kao porodica želeli smo neki vid stabilnosti. U proteklih pet godina bilo je prilično strašno jer nismo znali šta radimo, jer tenis nije bio ono što želim, niti što moja porodica želi. Uvek sam razmišljao da li treba da igram, ili da idem na operacije. Da li da se oporavljam, da li da se takmičim... A onda ponovo operacija. I očigledno su ovi usponi i padovi, ma koliko pokušavao da ustanem, zaista uticali na moje raspoloženje. Moje telo mi ne dozvoljava da dođem na nivo na kojem bih bio srećan igrajući tenis. Čak ne pričam o top 10 na ATP listi, ali ne vidim sebe da sam u stanju za top 30. Ako je tako, onda mi takmičenje u tenisu nije zabavno - dodao je srpski teniser.

Uvek je Tipsarevićev moto bio "nastavi da kopaš", i kada je bio osmi na ATP listi i kada se borio sa operacijama.

- Kada čitate bajke o skrivenom blagu, obično postoje prepreke. Blago je negde na kraju knjige, a postoji morsko čudovište i treba vam skrivena mapa kako biste sve to prevazišli. Moje uverenje je da naše nade i snovi nisu na površini. Ako nešto zaista želite, zaista morate da kopate. I to treba da radite do dubina, čak i kada vam se ne dopada ono što činite. Taj moto me je vodio i terao da se vratim. I uspeo sam, dva puta. Jednom u top 50, jednom u 70. Najvitnije je da se nikada nisam pokajao. Mnogo bih više žalio da nisam pokušao, a pet godina nakon prve operacije rekao sam "Hej, zaradio sam dovoljno novca, kupiću neku nekretninu i uživati u životu", ali ovako osećam da sam porastao kao osoba - zaključio je Tipsarević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.