ĐOKOVIĆ USPEŠNO POČEO ODBRANU TITULE: Španac ga mučio samo u prvom setu!
Novak Đoković, Foto: EPA/John G Mabanglo

US OPEN, 1. KOLO

ĐOKOVIĆ USPEŠNO POČEO ODBRANU TITULE: Španac ga mučio samo u prvom setu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:17h

Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule na US openu. Lako je preskočio prvu prepreku u Njujorku u vidu Roberta Karbaljesa Baene 6:4, 6:1, 6:4.

Ubedljiva i vrlo dobra igra za početak turnira srpskog tenisera koji se nije ni previše zadržao na terenu, i sačuvao je svežinu što je svakako najvažnije za ovu prvu nedelju turnira.

Španski teniser je najbolji otpor pružio u prvom setu kada je uspevao da spase čak 5 brejk lopti, ali je popustio kada je bilo najvažnije na set lopti za Đokovića.

Posle toga je da tako kažemo sve bilo odrađivanje posla. Srbin nije želeo da previše nešto rizikuje, već je išao na sigurno i čekao na greške protivnika i skupo ih naplaćivao u svom 80. meču u karijeri na "Flešing Medouzu" čime se izjednačio sa Pitom Samprasom.

Sve u svemu dobro zagrevanje za narednu rundu, gde će imati svakako ozbiljnijeg rivala u vidu pobednika meča Sem Kveri - Londero.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

6:4 - KRAJ MEČA! Pobeda Novaka Đokovića posle sat i 52 minuta igre.

5:4 - Karbaljes Baena je opstao u meču makar još jedan gem.

5:3 - Đoković stiže na gem od pobede u ovom meču.

4:3 - Neće tek tako da završi svoje učešće na US openu španski teniser. Želi da provede makar što više vremena na Centralnom terenu.

4:2 - Pokušao je Španac sada da izvrši pritisak i uzvrati ribrejkom, ali previše je Novak kvalitetan i iskusan da bi sebi tako nešto dozvolio.

3:2 - BREJK! Kao da smo najavili brejk srpskog tenisera. Odmah prvu brejk loptu je iskoristio, a gem je osvojio zahvaljujući svom oštrom oku i čelendžu koji je iskoristio u pravom momentu.

2:2 - Novak sa druge strane prilično siguran na svojim servisima i čeka priliku da napravi brejk kojim bi verovatno i prelomio ovaj meč.

1:2 - Karbaljes Baena deluje daleko sigurnije na svojim servis gemovima u ovom trećem setu. Jednostavno, shvatio je da nema šta da izgubi i opustio ruku.

1:1 - Ali nije dugo bio u vođstvu španski teniser uprkos malim problemima pri Đokovićevom servisu, jer nije išao prvi servis. Ali čim dođe do razmene udaraca, jasno je da nema nikakve šanse protiv Srbina.

0:1 - Prvi put na meču Baena vodi u gemovima.

1 / 7 Foto: EPA/John G Mabanglo

II SET

6:1 - OSVOJEN DRUGI SET! Novak je na dobrom putu da završi meč, a da se potroši mnogo. Neverovatan je podatak da je od poslednjih odigranih 20 poena na svoj servis, srpski teniser osvojio čak 19, od čega je bilo 18 u nizu.

5:1 - BREJK! Svestan je izgleda Španac da je ovaj set otišao sada već u nepovrat. Đoković servira za vođstvo 2:0.

4:1 - Đoković lagano osvaja gemove i poene na svoj servis. Nestao je onaj otpor Španca iz prvog seta.

3:1 - Uspeo je sada španski teniser da prekine Đokovićev niz od čak bez uzastopnih osvojenih gemova.

3:0 - Potvrđen brejk bez izgubljenog poena.

2:0 - BREJK! Sada Novak koristi pre svega greške i poklone protivnika. Španac mu je dvostrukom uzastopnom duplom servis greškom dao priliku za brejk, a najbolji na svetu takve zicere ne propušta.

1:0 - Rutinski odrađuje prvi gem u drugom setu srpski teniser. Ni poen nije dopustio protivniku.

I SET

6:4 - BREJK I SET ZA ĐOKOVIĆA! Auuu, kako je sada Novak odigrao, ali i Španac u trenutku kada je bilo najvažnije. Prvu set loptu, ali tek šestu priliku za brejk je iskoristio srpski teniser.

5:4 - Najbolji gem od početka meča koji smo odgledali. Prvi put da je ozbiljnije pripretio španski teniser pošto je imao 15:30, ali se Novak izvukao. Nekoliko zaista fantastičnih razmena udaraca su odigrali što je izazvalo i oduševljenje na tribinama.

1 / 4 Foto: EPA/John G Mabanglo

4:4 - Ma neverovatan je Karbaljes Baena! Ponovo je spasio dve uzastopne brejk lopte protiv Đokovića, a potom fantastičnim servisima i savršeno odigranim udarcima stigao do izjednačenja.

4:3 - Španac pokazuje potencijal, ali Đoković je siguran na svojim servis gemovima.

3:3 - Oslobodio se Španac treme koju je imao na početku meča i igra daleko rasterećenije, pa sada vidimo koliko je šteta što Novak nije iskoristio nijednu brejk loptu u drugom gemu.

3:2 - Brzo rešava gemove na svoj servis Đoković.

2:2 - Uzvraća španski teniser istom merom. Nije ovog puta bilo nikakve neizvesnosti u gemu na njegov servis.

2:1 - Izbacio je sada bes iz sebe Novak zbog prethodnog izgubljenog gema. Na svoj servis nije dopustio protivniku ni poen da uzme.

1:1 - Kada su svi pomislili da ćemo imati odmah prvi brejk na meču pošto je Novak lako stigao do 40:15, ali se Španac izvukao iz neugodne situacije. Posle nekoliko "đusova" imao je još jednu brejk loptu i nije je iskoristio. Zato je i kažnjen time da je izgubio ovaj gem na servis Španca.

1:0 - Dobar početak meča! Deluje Novak raspoloženo i željno igre. Odlično je u prvom gemu iskombinovao bekhende i forhende i to mu donosi vođstvo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.