LAJOVIĆ POČISTIO DARSISA, ALI UZALUD JE ČEKAO NA JANKA: Jedan Srbin prošao, drugi zaustavljen na US openu!
Dušan Lajović, Foto: EPA/Peter Schneider

US OPEN, 1. KOLO

LAJOVIĆ POČISTIO DARSISA, ALI UZALUD JE ČEKAO NA JANKA: Jedan Srbin prošao, drugi zaustavljen na US openu!

U drugom kolu, Lajović će igrati protiv boljeg iz meča Janko Tipsarević - Denis Kudla

Objavljeno: 20:28h

Odlično je počeo ovogodišnji US open po srpske tenisere.

Sezonu pobeda otvorio je Dušan Lajović koji je sa 3:0, po setovima 7:5, 6.3, 6:3 pobedio Stiva Darcisa iz Belgije. Napeto je bilo iako rezultat kaže drugačije.

Poveo je Srbin u prvom setu sa 2:0, ali je Belgijanac vratio brejk. Imao je Lajović prednost od 5:4 i 40:0, ali je sve to prokockao i dozvolio Darsisu da izjednači, ali je srpski teniser ponovo stekao gem prednosti i dobrom igrom osvojio prvi set rezultatom 7:5.

Prvi brejk u drugom setu viđen je u četvtom gemu kada je Lajović poveo sa 3:1. To mu je bilo dovoljno da osvoji drugi set sa 6:3. Treći set je počeo brejkovima pa je bilo 2:2, ali je Lajović u sedmom gemu oduzeo servis rivalu, a kasnije i osvojio set sa 6:3.

Neće biti srpskog derbija u drugom kolu US opena pošto je Janko Tipsarević izgubio od Denisa Kudle sa 3:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:7, 1:6.

Odlično je počeo Srbin meč i poveo sa 3:1 posle dva brejka, a do kraja seta je samo održavao prednost - 6:3. U drugom setu se potpuno raspala Tipsarevićeva igra pa je Kudla izjednačio, dobivši drugi period sa 6:1.

Denis Kudla
Denis Kudlafoto: EPA/Nic Bothma

Nije se predavao srpski teniser. Kolika je bila njegova želja dokaz je i medicinski tajm-aut početkom trećeg seta.

Janko Tipsarević
Janko Tipsarević foto: EPA/Will Oliver

Poveo je Tipsarević sa 4:1, ali mu je Kudla uzvratio i naterao ga na greške. Treći set je otišao u taj-brejk u kome je Amerikanac bio bolji.

Početak četvrtog seta se nije mnogo razlikovao i već treći gem je bio onaj zbog kog se gleda tenis. Čak pet puta je Tipsarević spašavao Kudline brejk lopte, ali je već naredni gem izgubio na servis američkog tenisera.

Posle drugog medicinskog tajm auta srpskog tenisera, Kudla je brejknuo Tipsarevića i poveo sa 3:1 u četvrtom setu i mirno priveo set i duel kraju. U drugom kolu, Kudlu čeka Dušan Lajović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.