SRBIJO, OVO SI DUGO ČEKALA: Odlične vesti pred US open koje se tiču Novaka Đokovića!
Novak Đoković, Foto: AP/Eduardo Munoz Alvarez

ODLIČNO

SRBIJO, OVO SI DUGO ČEKALA: Odlične vesti pred US open koje se tiču Novaka Đokovića!

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održano u Madridu, od 18. do 24. novembra, i na njemu će se za salataru boriti 18 ekipa

Objavljeno:

Odlične vesti obradovale su teniske navijače pred US open.

Na završnom turniru Dejvis kupa koji je zakazan za novembar u Madridu, za reprezentaciju Srbije igraće i najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković.

- Da, imamo fantastičnu vest - Novak će učestvovati na finalnom turniru u Madridu. Imao sam prilike da razgovaram sa njim u Njujorku, dan uoči početka US Opena i Novak je potvrdio da će se pridružiti timu u Madridu. Biće to ogromno pojačanje za nas i svi sa nestrpljenjem očekujemo učešće na tom takmičenju koje će ujedno i biti prvi turnir na kome će se igrati u ovom novom formatu - potvrdio je Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Đoković je poslednji put igrao za Dejvis kup reprezetnaciju 2017. godine
Đoković je poslednji put igrao za Dejvis kup reprezetnaciju 2017. godine foto: Marina Lopičić

Nema sumnje da će Srbija biti jedan od glavnih favorita za osvajanje takmičenja čiji je pehar podigla samo jedanput, 2010. godine.

- Finalni sastav reprezentacije po novim pravilima mora da se objavi 20 dana pre početka turnira i ja se nadam da ću taj sastav imati posle turnira u Šangaju koji se završava 13. oktobra, kako bi se na vreme pripremili i organizovali. Definitivno, sa Novakom imamo ogromno pojačanje, veoma mi je drago da će se priključiti timu nakon dužeg odsustva, a i on sam je poručio da će mu biti veliko zadovoljstvo da ponovo igra za reprezentaciju i da se uželeo igranja za nacionalni tim - dodao je selektor srpske reprezentacije.

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održano u Madridu, od 18. do 24. novembra, i na njemu će se za salataru boriti 18 ekipa. Žreb je odredio da Srbija bude u grupi A sa reprezentacijama Francuske i Japana. Uoči završnog turnira Dejvis kupa igraće se finalni turnir sezone u Londonu, do 17. novembra, na kojem će jedan od favorita biti Đoković.

- Verujem da će se Novaku turnir u Londonu završiti u nedelju kada se igra finale. On će se odmah po završetku završnog mastersa priključiti ekipi u Madridu. Ostatak tima i ceo stručni štab naše reprezentacije doći će malo ranije, već od četvrtka 14. novembra, kako bi adaptirali na uslove za igru, pošto je i velika nadmorska visina (667 metara), a da bi se pripremili za mečeve. Takmičenje u prestonici Španije počinje 18. novembra, a za nas dva dana kasnije, kada igramo prvi duel protiv Japana - zaključio je Nenad Zimonjić.

Poslednji meč u Dejvis kupi Đoković je odigrao u aprilu 2017. godine kada je Srbija bila bolja od Španije sa 4:1.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.