RODŽER I RAFA SU IMALI SVU MOĆ U TENISU, A ONDA JE NOVAK TO RAZBIO! Beker opisao kako je Đoković poremetio poredak!
Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal, Foto: AP/EPA/Andy Rain/EPA/Valerie Blum

OVO JE TAJNA

RODŽER I RAFA SU IMALI SVU MOĆ U TENISU, A ONDA JE NOVAK TO RAZBIO! Beker opisao kako je Đoković poremetio poredak!

Bivši Srbinov trener Boris Beker smatra da svetski broj jedan ipak treba da bude omiljeni kod navijača kao i dvojica njegovih velikih rivala

Objavljeno:

Uprkos rezultatima koje postiže, najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nije omiljen kod publike kao što su to Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Bivši Srbinov trener Boris Beker smatra da svetski broj jedan ipak treba da bude omiljeni kod navijača kao i dvojica njegovih velikih rivala, posebno što im se približio, a u nekim segmentima ih i prestigao.

- Novak je prefekcionista. On radi sve ispravno, ali zna da i neke stvari koje se dese na meču ne može da kontroliše uvek - rekao je Beker za Exspress.co.uk.

Tenis su dugo posedovali Švajcarac i Španac, dugo su zauzimali prvu i drugu poziciju na ATP listi, a bili su jaki i politički.

- Obojica su imala stvarnu moć u svetskom tenisu. Bili su štićenici jednog brenda (Najk) i jedne iste menadžerske agencije (IMG). Ipak, Novak je uspeo da dođe do vrha mimo njih i da se provuče između dvojice najboljih u tom trenutku i zasedne na vrh. Pre svega je to uradio svojim talentom i radom, i na kraju rezultatima. On je takođe postao broj 1, osvajao je Gren slemove protiv Rodžera i Rafe. Niko drugi to nije uspeo. Vidim da je Novak takoreći "narodni igrač". Pokazao je da ako si dobar u nečemu dovoljno, možeš da uspeš - dodao je nemački stručnjak.

U stručnom štabu Novaka Đokovića, Beker je bio od 2014. do 2017. godine i za to vreme ga je doveo do karijernog Gren slema kada je Srbin osvojio četiri najveća trofeja u nizu.

- Bio sam igrač, agent, trener i TV komentator. Sa tim znanjem pokušao sam da pomognem da Novak bude bolji. Kada sam pričao sa Novakom o tenisu, svi iz tima su slušali mene. To su momenti koji se ne mogu objasniti, ali moraš da ih doživiš - zaključio je Boris Beker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.