ĐOKOVIĆ NIJE NI MEĐU 4 NAJBOLJA TENISERA U ISTORIJI: Legendarni Džon Mekinro šokirao svet izjavom o Srbinu!
Džon Mekinro, Foto: EPA/Lukas Coch

NE KRIJE

ĐOKOVIĆ NIJE NI MEĐU 4 NAJBOLJA TENISERA U ISTORIJI: Legendarni Džon Mekinro šokirao svet izjavom o Srbinu!

Iako ima glasova koji kažu da je srpski teniser levo smetalo u rivalstvu Švajcarca i Španca, on iz dana u dan pokazuje da mu je mesto uz njih

Objavljeno:

Velika trojka svetskog tenisa Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer već godinama je u vrhu svetskog tenisa.

Iako ima glasova koji kažu da je srpski teniser levo smetalo u rivalstvu Švajcarca i Španca, on iz dana u dan pokazuje da mu je mesto među tri najveća tenisera svih vremena.

O napredovanju, igri i svemu što je prati, poneku reč je rekao i legendarni Džon Mekinro.

- Federer je najkompletniji igrač i kada je u ritmu, niko ne može da dostigne njegov nivo jer pravi vinere iz svakog ugla terena, kao da izmišlja tenis. Ipak, najgora noćna mora za mene bi bila da moram da igram sa Rafaelom Nadalom na šljaci kada je on u formi. I onda moramo reći da Novak Đoković konstantno napreduje, čak i na servisu i u volejima - rekao je slavni teniser.

Kada je reč o najvećima u istoriji reč, tu nema dileme.

- Prva četiri bili bi Rod Lejver, Pit Sampras, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Novak Đoković je broj pet, ali penje se. U Top 10 morao bih da stavim Lua Hoda, kažu da je bio najjači od svih kad je bio spreman. Tu je naravno i Bjorn Borg - dodao je Mekinro.

Stariji ljubitelji tenisa smatraju da su rivaliteti velike trojke smešni u odnosu na ono koje su imali Šveđanin i Mekinro.

- U početku sam mu zavideo, činio se kao neki vikiniški bog, hladnokrvniji od mene. Onda me je i pobedio u tom čuvenom finalu Vimbldona 1980. Onda, kako smo počeli više vremena da provodimo zajedno, postali smo prijatelji - izjavio je Mekinro.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.