NOVAKU TREBALO VREMENA DA ZAGREJE MAŠINU: Ali kad je upalio, Sem Kveri je bio samleven na brzinu!
Novak Đoković je pobedio Sema Kverija u prvom meču u Sinsinatiju, Foto: AP

ATP Sinsinati

NOVAKU TREBALO VREMENA DA ZAGREJE MAŠINU: Ali kad je upalio, Sem Kveri je bio samleven na brzinu!

Srpski teniser je uspešno počeo odbranu titule u Ohaju

Objavljeno: 00:52h

Novak Đoković je uspešno startovao na Mastersu u Sinsinatiju posle jednomesečne pauze koju je imao posle osvajanja Vimbldona. Prijalo je srpskom teniseru da odmori neko vreme, napuni baterije, pa je zbog toga preskočio igranje na Rodžers kupu i odlučio da američku turneju i pripreme za US open počne u Sinsinatiju, gde brani titulu.

A prošlo godišnji šampion je uspešno prošao prepreku u 2. kolu u vidu američkog servera Sema Kverija koga je pobedio 7:5, 6:1.

Imao je problema na početku meča najbolji igrač planete, ali to je trajalo samo dok se nije vratio malo u takmičarski ritam i privikao i na igru protivnika i na betonsku podlogu.

Zato je Amerikanac i stigao rano do prednosti kada je već u prvom gemu oduzeo servis Đokoviću i taj brejk čuvao sve do 3:1.

Ali onda kreće da radi mašina u vidu srpskog tenisera, uzvratio je brejk već u sledećoj prilici i čekao pravu šansu da napravi novi koji bi mu doneo prvi set, a to se dogodilo u 12. gemu.

Posle toga je u drugom setu bila klasična rutina, iako je morao da spasava u prva dva gema na svoj servis brejk lopte koje je imao Amerikanac.

Kada je pregurao i taj nalet američkog bombardera, onda je počeo da ga melje i melje, brejkovi su se nizali jedan za drugim i posao je uskoro bio završen. Tačnije, posle sat i 19 minuta igre.

Naredni Đokovićev protivnik je pobednik meča Karenjo-Busta - Džon Izner.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.