FEDERER PUNI 38 GODINA: Otkrio je tajnu dugovečnosti i šta planira da radi kada ode u penziju!
Rodžer Federer, Foto: EPA/Andrew Couldridge

gospodin

FEDERER PUNI 38 GODINA: Otkrio je tajnu dugovečnosti i šta planira da radi kada ode u penziju!

Nakon pet setova u porazu od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona Federer je i sa skoro 38 godina izgledao potpuno sveže dok je davao izjave posle meča

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer ovog četvrtka puni 38 godina, a pre manje od mesec dana je odigrao pet sati tenisa u finalu Vimbldona i nema nameru da stane sa aktivnim bavljenjem tenisom.

Naizgled je jednostavan i razlog za to jer jedan od najboljih tenisera u istoriji "belog sporta" kaže da je osnov njegovog dugog ostanka u tenisu sreća.

- Morate da budete srećni dok igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre. Otuda, morate da nađete nešto u čemu ćete uživati, putovanju, igranju mečeva, treniranju. Potrebna vam je strast u svemu što radite - rekao je Federer za Blik.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/Andy Rain

Nakon pet setova u porazu od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona Federer je i sa skoro 38 godina izgledao potpuno sveže dok je davao izjave posle meča.

- Tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, počiva na dijeti i spavanju, istezanju i masaži. To mnogo govori o profesionalizaciji sporta - objasnio je Švajcarac.

Đoković i Federer posle finala Vimbldona
Đoković i Federer posle finala Vimbldona foto: AP/Ben Curtis

Svi imaju neku tajnu da se danas pripremaju za svoje mečeve. I on je na svojim počecima imao određene rutine i kaže da mu se one tradicionalne više dopadaju.

- Bilo je sve u stilu topla kupka i banana. Ljude koji su se zagrevali uz pomoć elastične trake su drugi ismevali. Danas svi koriste nešto, čak i mnogo luđe stvari. Lično, volim više taj amaterski pristup, banana, trčanje, kao nekad. Iskreno, za mene je sve to nekako previše na naučnoj bazi -tvrdi Rodžer, koji je otkrio ono čime se neće baviti nakon što konačno ode u penziju.

- Sumnjam da ću biti TV komentator ili teniski trener. Posebno ne posle povlačenja. Biću da decom jer volim da budem u Švajcarskoj. Dvadeset i više nedelja godišnje sam udaljen od kuće, bilo je previše toga u poslednjih 20 godina

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.