ON JE BIO STRAH I TREPET ZA FEDERERA: Sada tvrdi da će Švajcarac otići u istoriju i da će ga tamo poslati Đoković!
Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: AP/Ben Curtis

KAŽE ON

ON JE BIO STRAH I TREPET ZA FEDERERA: Sada tvrdi da će Švajcarac otići u istoriju i da će ga tamo poslati Đoković!

On dokaz ovog iskaza nalazi u godinama tenisera kao i Srbinovom pobedom nad Švajcarcem u finalu Vimbldona posle pet sati velike borbe

Objavljeno:

Bivši ruski teniser Marat Safin sa velikom sigurnošću tvrdi da će Novak Đoković prestići Rodžera Federera po broju Gren slem titula.

On dokaz ovog iskaza nalazi u godinama tenisera kao i Srbinovom pobedom nad Švajcarcem u finalu Vimbldona posle pet sati velike borbe.

- Mislim da će Novak prestići Rodžera jer mu je ostalo još mnogo vremena, ima 32 godine. Naravno, sve zavisi od okolnosti, ali ukoliko bude zdrav i ukoliko nastavi ovako da igra biće u stanju da igra do 40. godine - rekao je Marat Safin.

Tokom 2007. godine, kada je Đoković počinjao da krči svoj put ka svetskom vrhu, Federer je govorio da na terenu zazire upravo od Safina i da smatra Rišara Gaskea talentovanijim od srpskog tenisera. Posle 12 godina od te izjave, Švajcarac je rekorder sa 20 Gren slemova, Rus ima dva, a Srbin 16.

- Federer je imao sreće jer je tokom karijere izbegao ozbiljne povrede. Naša generacija je imala probleme – Kuerten i Nalbandijan mučili su se sa kukom, ja sa kolenom, povukao sam se sa 29 zbog povrede. Već sa 30 godina osećaš se starim jer igraš dugo - dodao je bivši ruski teniser.

Zaostatak za Federerom i Nadalom (18 Gren slemova), Đoković će moći da smanji već na US openu koji počinje 26. avgusta i na kome brani titulu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.