Otkriven razlog zašto se Novak Đoković rastao sa dugogodišnjim trenerom!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

poznato

Otkriven razlog zašto se Novak Đoković rastao sa dugogodišnjim trenerom!

Smatrao je da je neophodno da okrene novi list

Objavljeno: 18:27h

Gebhard Fil Grič već neko vreme nije u timu Novaka Đokovića, a novi kondicioni trener je Italijan Marko Paniki.

Austrijanac koji je godinama radio sa Novakom, a pre dve i po decenije se proslavio po radu sa bivšim brojem jedan, Austrijancem Tomasom Musterom, potražio je novi izazov.

Gebhard Fil Grič je u više etapa sarađivao sa Novakom, bio je i te kako zaslužan za sjajnu fizičku spremu svetskog broja jedan, ali smatrao je da je došlo vreme za promenu.

Fil Grič je bio sa Đokovićem i na Vimbldonu, da ga je dobro pripremio svedoči i to što je Novak dobio finale sa Federerom koje je trajalo bezmalo pet sati, ali smatrao je da je neophodno da okrene novi list.

foto: Marina Lopičić

On je još u junu za austrijske medije otkrio kako razmišlja o tome da uradi nešto novo.

"Potreban mi je novi izazov. Ne znam još šta će to biti, ali svakako da mi je potrebno neko osveženje", rekao je tada Austrijanac.

Već tada je verovatno imao ponudu Olimpijskog komiteta Austrije, koju je na kraju prihvatio.

U pitanju je posao u kojem će Austrijanac imati obaveze četiri dana nedeljno, radiće na jednom mestu i neće morati da putuje, što mu u 63. godini života svakako više odgovara nego da je stalno na putu.

Novak Đoković mu je rekao da nema problema da prihvati njegovu odluku, normalno su se razišli i potom je šampion Vimbldobna vratio u tim Marka Panikija sa kojim je sarađivao u periodu pre drugog povratka Fila Griča u njegov tim.

Ono što je malo poznato je i da je Fil Grič barem godinu dana unazad imao nekoliko puta ponudu, pre svega od strane Gintera Bresnika, da se priključi timu austrijskog tenisera Dominika Tima, ali to nije bio spreman da prihvati. Sada je jasno i zbog čega.

Da je do odlaska došlo potvrdio je nedavno i Marjan Vajda u iznervjuu za slovački "Sport" kada je rekao da će "doći neko drugi".

"Posle Rolan Garosa bili smo tužni jer Novak nije pobedio. Kompozicija tima se postepeno menja. Gebhard je bio tu dosta godina, doći će neko novi. Veoma sam pozitivan i na Goranov dolazak gledam tako. Pre Vimbldona nam je trebalo podići atmosferu. Goran je doneo novu energiju. Za sada je sve to pokušaj, ne znamo šta će biti ubuduće. Bio je sa nama nedelju dana na Vimbldonu, dobro smo se razumeli. Imamo sličan slovenski mentalitet. On je sjajan, veseo čovek. Videćemo kako će sve to delovati ubuduće", rekao je tada Vajda.

Novak Đoković je i dalje na zasluženom odmoru, a prvi naredni turnir na kojem će igrati biće Masters u Sinsinatiju koji počinje 11. avgusta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.