OTKRIVENE TAJNE NOVAKOVOG USPEHA: Procurile informacije iz Đokovićevog stručnog štaba!
Novak Đoković, Foto: AP

interesantno

OTKRIVENE TAJNE NOVAKOVOG USPEHA: Procurile informacije iz Đokovićevog stručnog štaba!

Eto, dugo sam pričao sa Gebrhardom Gričom, koji je kondicioni trener. Đoković, naime, ne voli ništa da radi u teretani - rekao je Kenig

Objavljeno:

Koja je tajna uspeha Novaka Đokovića?

Pitanje je koje zanima kompletnu sportsku javnost, a posle izjave bivšeg tenisera Robija Keniga neke stvari su malo jasnije.

Kenig sada radi kao analitičar teniskih mečeva, a posle razgovrora sa kondicionim trenerom najboljeg igrača sveta, Gebhardom Gričom, izneo je zanimljiva viđenje cele situacije.

Gebhard Grič
Gebhard Gričfoto: Marina Lopičić

Nekadašnji teniser, koji je, svojevremeno, stigao do polufinala US Opena u konkurenciji dublova se najpre osvrnuo na Novakove reči da je zamišljao kako publika skandira njemu, iako je svima bilo jasno da skandira njegovom rivalu:

- Mislim da on na toj vizualizaciji radi svakodnevno. Ubeđen sam da u mnogim sportovima, i muški i ženski takmičari, razmišljaju o tome kako da psihički budu jaki. Ali, koliko njih svakodnevno radi na vizualizaciji i svom mentalnom treningu? Ubeđen sam da je to slučaj sa Noletom - rekao je Kenig.

Kenig je pokušao da odogovori na pitanje kako Novak "trenira svoj um".

- Znate, mnogo je to interesantno. Eto, dugo sam pričao sa Gebrhardom Gričom, koji je kondicioni trener. Đoković, naime, ne voli ništa da radi u teretani. Što je moguće manje vremena tamo provodi - započeo je on otkrivanje tajni koje mu je član Noletovog stručnog štaba otkrio.

- Novak voli da bude napolju. Sve je tako i strukturisano u njegovom radu: ako treba da radi na jačanju gornjeg dela tela, onda će to biti u kanuu. Voli i da mnogo trči bos, da oseti zemlju pod stopalima. Radije će da uzbrdo vozi bicikl, nego onaj stacionarni, u zatvorenom prostoru. On, zapravo, čini sve što je moguće da dođe u dodir sa onom snagom koju, i sam Novak i mnogi psiholzi, zovu univerzalnom energijom - otkrio je Kenig.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.