ĐOKOVIĆ JE JAK KAO KAMEN: Mora da se desi ekstremni scenario da bi izgubio!
Novak Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

SAMO JEDNO MOŽE DA GA POREMETI

ĐOKOVIĆ JE JAK KAO KAMEN: Mora da se desi ekstremni scenario da bi izgubio!

Glavni Đokovićev adut je njegova mentalna snaga

Objavljeno:

Poznato je koliko je Novak Đoković mentalno snažan u odlučujućim mečevima.

To je na svojoj koži najbolje osetio Rodžer Federer u finalu Vimbldona kada je imao dve meč lopte koje je srpski teniser spasio i na kraju slavio za peti trofej u Londonu.

Srbinovom mentalnom snagom je oduševljen i Robi Kenig nekadašnji polufinalista US opena u dublu. On smatra da će Đoković i dalje biti jak kao kamen.

- Taj momak nije igrao svoj najboji tenis u finalu. Biće veoma teško pobediti ga u naredne tri, četiri godine. To nije bio najbolji Đoković, takav je bio u finalu Australijan opena. Naravno, morate gledati i to ko je bio sa druge strane mreže, kao i da se sada igralo na Federerovoj omiljenoj podlozi - rekao je Kenig za "Beyond the Baseline Podcast".

Južnoafrikanac je impresioniran time što Novak Đoković može da pobedi i kada ne igra onako kako zna.

- To što može da pobedi a da igra na recimo 80-85 odsto svojih mogućnosti, to ostalima dodatno otežava da ga pobede na Slemovima. Izgleda kao da je potreban da se desi neki ekstremni scenario, kao što je bilo na Rolan Garosu, da bi on izgubio - dodao je bivši teniser.

Novak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer foto: AP/Tim Ireland

Glavni Đokovićev adut je njegova mentalna snaga.

- On je izuzetno snažan mentalno. To nam je pokazao i sada. Taj meč (finale Vimbldona) je bio potvrda onoga što smo svi mislili o Novaku. On je prethodnih osam godina dominantan, i kad igra loše i kad igra dobro, protiv dvojice najboljih igrača tenisa svih vremena - zaključio je Kenig.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.