SMRT KOJA JE POTRESLA TENISKI SVET: Preminuo dvostruki osvajač Vimbldona, vlasnik 24 ATP titule!
Piter Meknamara, Foto: Printscreen/Youtube

BOG DA MU DUŠU PROSTI

SMRT KOJA JE POTRESLA TENISKI SVET: Preminuo dvostruki osvajač Vimbldona, vlasnik 24 ATP titule!

Večna slava čoveku koji je bio čak i sedmi na ATP listi

Objavljeno:

Legendarni australijski teniser Piter Meknamara (64) preminuo je posle borbe sa rakom.

Meknamara je rođen 5. jula 1955. godine u Melburnu, a od 1974. do 1987. godine je bio na ATP listi, gde je osvojio 5 titula u singlu i došao svojevremeno do 7. mesta (14. marta 1983. godine). Mnogo poznatiji bio je kao dubl igrač, gde je stekao status legende, pošto je tri puta osvajao Gren slem titule u parovima.

Dva puta je podigao pehar Vimbldona (1980. i 1982. godine), a jednom Australijan opena (1979. godine). Ukupno je u dublu osvojio 19 titula i bio je svojevremeno 3. igrač sveta u konkurenciji parova.

Meknamara se i po završetku karijere zadržao u tenisu i postao trener. Vodio je Australijanca Marka Filipusisa, koji je svojevremeno igrao finale Vimbldona u singlu, kao i Grigora Dimitrova i Metjua Ebdene i Kineskinju Ćijang Veng.

Prema rečima porodičnog prijatelja, osim najuže familije niko nije znao za njegovu bolest, jer je on tako želeo. I pored nje, igrao je na egzibicionim turnirima i obavljao trenerski posao, tako da niko nije ni slutio da postoji ikakav zdravstveni problem kod njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.