KOLINDA MU DONELA SREĆU: Lajović u Hrvatskoj osvojio prvu ATP titulu u karijeri!
Dušan Lajović, Foto: EPA

ATP UMAG

KOLINDA MU DONELA SREĆU: Lajović u Hrvatskoj osvojio prvu ATP titulu u karijeri!

Bravo, Duci, majstore! Samo se povećava broj srpskih tenisera sa trofejima

Objavljeno: 22:17h

Fantastična sedmica je iza Dušana Lajovića. Jeste da nismo gledali srpsko finale u Umagu, jer je Laslo Đere u polufinalu ispao od Atile Balaža, ponajviše zbog neiskorišćenih brejk lopti, ali ga je Duci veče kasnije dostojno osvetio.

Srpski teniser slavio je sa 2:0 (7:5, 7:5) i na taj način se okitio prvom ATP titulom u karijeri. Meč je sa tribina, sa mužem posmatrala i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, o čemu smo vam već pisali.

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović foto: EPA/Valda Kalnina

Njegov rival je bio tek 208. igrač sveta, ali je on prvi došao do brejka u prvom setu. Međutim, Lajović je posle 3:5 krenuo u preokret i osvojio je četiri uzastopna gema čime je stigao do prvog seta.

Ranim brejkom u drugom setu sebi je otvorio put sve do vođstva od 4:1, da bi se Mađar u potpunosti vratio, izjednačio na 4:4 i iznenadio publiku, pa i hrvatsku predsednicu. Ipak, Duci je posle 5:5, opet dobro odservirao, te uzeo brejk, kojim je došao do prvog velikog uspeha u karijeri.

Dušan Lajović
Dušan Lajović foto: AP/Pavel Golovkin

Inače, na ATP listi Duci je dogurao najviše do 23. mesta, što predstavlja veliku uspeh, ali nikada nije uspevao da napravi iskorak do te titule (gubio finale Monte Karla). Sada je 36, ali će na narednoj listi (u ponedeljak) napredovati, jer je konačno uspeo da uzme i trofej…

Pobednički pehar našem teniseru predala je predsednica Hrvatske.

Bravo, Duci, majstore! Znamo koliko si ovo čekao!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.