PRSTEN MIRKE FEDERER KOŠTA KAO LUKS VILA U BEOGRADU: Na finalu Vimbldona je na ruci nosila gajbu od 100 kvadrata!
Mirka Federer je na ruci nosila pravo malo bogatstvo, Foto: EPA/Laurence Griffiths

Vrti se u glavi

PRSTEN MIRKE FEDERER KOŠTA KAO LUKS VILA U BEOGRADU: Na finalu Vimbldona je na ruci nosila gajbu od 100 kvadrata!

To je odokativna procena stručnjaka

Objavljeno:

Vimbldonsko finale je bilo pre tri dana, ali je i dalje u žiži svetske javnosti.

A osim što se svi svetski mediji i teniska javnost bave spektakularnom igrom i epskom pobedom Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom, pažnja se obraća i na neke druge detalje sa tog meča.

Jedan od njih svakako jeste ogroman prsten koji je tokom finala više puta bio u kadru kada je kamera prikazivala Mirku Federer.

- Ne izgleda kao skupoceni nakit - rekao je o Mirkinom prstenu novinar Bi-Bi-Si-ja, Endrju Kesl i time ustalasao javnost, pogotovo u Švajcarskoj.

"Blik" nije želeo ništa da prepusti slučaju i da se samo tako tvrdi da supruga njihovog nacionalnog heroja ne nosi skupi nakit, pa je u pomoć pozvao draguljara Lazara Seblara, da da svoju stručnu procenu.

- Prsten je ekskluzivan - prvo je što je izustio vlasnik zlatare iz Ciriha, i time potvrdio da se radi o unikatnom komadu nakita.

Prsten Mirke Federer je u centru pažnje svetske javnosti
Prsten Mirke Federer je u centru pažnje svetske javnostifoto: AP

- Na prvi pogled, rekao bih da je u pitanju dragi kamen, i to vrlo egzotičan. Veličinu je teško proceniti jer gospođu Federer ne znam lično. Prema mojoj proceni reč je o dijamantu od 7 karata, ako ne i većem. Karakteristika ovih kamenja je ekstremno velika čistoća, moguće da je u pitanju čist dijamant!

Njegova procena je da ovakav prsten košta ogroman novac od čijeg se iznosa zavrti u glavi.

- Procena je da takav dijamant vredi preko pola miliona franaka. Ne bih bio iznenađen i da vredi čitav milion. U svakom slučaju, u pitanju je raritetan komad, pogotovo u toj čistoći dijamanti su veoma retki - tvrdi Seblar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.