OSEĆATE SE TUŽNO, BESNO, RAZOČARANO: Ne mogu da verujem šta sam propustio! Federer ipak pokazao emociju posle meča!
Federer na konferenciji za novinare, Foto: AP

ljuti rivali

OSEĆATE SE TUŽNO, BESNO, RAZOČARANO: Ne mogu da verujem šta sam propustio! Federer ipak pokazao emociju posle meča!

Švajcarca nije iznenadilo što je Novak imao odgovore na njegov slajs

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer izneo je utiske o meču posle poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića.

Nekoliko poena je napravilo razliku, a Đoković je na krajuizašao kao pobednik i osvajač petog Vimbldona.

Rodžer je pre toga imao dve meč lopte na svoj servis pri rezultatu 40:15 u 16. gemu.

- Da, možda, mislim to je jedna od stvari... Ne znam koju da izaberem. Birajte vi - kratko je rekao Federer.

On je opisao i šta je u tom trenutku pomišljao, te da li je mislio da će izgubiti.

- Ne. Vidite, i dalje sam ja bio srećan u tom trenutku što je 8:8, 9:9. Ne sećam se kad je beše tačno bilo. Trudite se da ostanete pozitivni i gledate to sa vedrije strane. Ne zaostajete brejk i meč nije gotov. Da sam mogao da biram pre meča da će biti 9:9 u petom setu to ne bi bilo strašno. Samo uvek gurate sebe da vidite stvari sa bolje strane. Ali da, definivino je teško kada imate i šanse koje sam imao.

Švajcarca nije iznenadilo što je Novak imao odgovore na njegov, inače opasan slajs.

- Radio je to protiv mene i ranije. Igrao sam protiv njega te slajseve, ali uvek stigne da se namesti u dobru poziciju i odigra posle njih. Veoma, veoma malo greši. Morate da ga terate i ako to ne radite, morate da igrate agresivno. Ja sam to radio i bio je dobar miks - kaže Federer koji je tokom meča osvojio 14 poena više.

foto: EPA/Will Oliver

Na konferenciji je rekao da mu taj broj nije bitan, mada je bio na jedan udarac od pobede. Uz osmeh je prokomentarisao je i činjenicu da je Novak dugo bio treći iza Rodžera i Rafe rekavši da je to bilo odavno, ali i činjenicu da ga svi ostali teniseri "jure" po broju GS trofeja.

- Navikao sam na to, nekada je to bilo veoma velika stvar kada smo bili blizu. Ono kao dve titule pa se izjednačite ili vas neko pretekne... To je bilo bitno. Od tada se štošta promenilo. Naravno, to se promenilo jer je moja trka na drugom mestu. Crpim motivaciju iz raznih stvari i mesta. Ne toliko što se trudim da ostanem ispred, oborio sam rekord i ako neko drugi u tome uspe, onda super za njega. Ne možete uvek da sačuvate sve. Nisam zbog toga postao teniser, stvarno ne. Sve se vrti oko titula Vimbldona i dobrih turnira ovde, igranja pred neverovatnom publikom na Centralnom terenu i protiv igrača kakav je Novak. Da, definitivno je dosta stvari drugačije, ali sam srećan time kako igram još uvek - kaže Federer.

Jedan od načina da se trgne posle ovakvog poraza je kaže u tome što je meč bio odličan i zbog te činjenice ne želi da bude depresivan. Prvi put je igran i taj-brejk petog seta.

- Tako je kako je. Poštujem pravilo. Tako igrate. Ne znam jesam li se tome radovao ili ne. Osećao sam se jednostavno ok bilo kojim raspletom - dodao je Federer.

foto: AP

Za razliku od prethodnih sezona odigrao je više mečeva i kaže da mu je to pomoglo da ostane u takmičarskom ritmu.

- Da, ostao sam u ritmu jer su jedno treninzi, a drugo mečevi. E sad, da li ću tako uraditi i sledeće godine, ne znam još uvek za sezonu na šljaci. Drago mi je da sam igrao dobro kao što sam igrao u Haleu i ovde, ima mnogo lepih stvari iz proteklih meseci. Preskočićemo Montreal da bih sebi dao više vremena. Probaću da se spremim za Sinsinati i da odande nastavim dalje - kaže Fedeks.

Na pitanje da li je teže podneti lagan poraz u tri seta ili dramatičan u pet.

- Teško je reći. Ne znam da li je poraz sa 2-2-2 bolje od ovoga. na kraju nije ni bitno. Osećate se razočarano, tužno, besno. Ne znam šta osećam sada, šteta mi je samo što sam imao veliku priliku koju sam propustio. Ne mogu da verujem, ali to je što je, znate - jasan je Rodžer.

foto: EPA

On je podsetio i na "starog" sebe iz 2008. godine kada je igrao finale u pet setova sa Rafaelom Nadalom.

- Ovo je bilo malo drugačije jer nismo imali odlaganja zbog kiše i tako to. Ali sigurno, epski završetak, tako, tako mnogo momenata... Da, ima sličnosti zasigurno, samo morate da ih se prisetite. Oba puta sam ja izašao kao gubitnik, tako da je to jedina sličnost koju pamtim - rekao je Švajcarac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.