NESALOMIVI! OD NJEGA NE POSTOJI BOLJI! Svetski mediji najlepšim rečima opisuju Noletovu pobedu!
Foto: AP

ŠAMPION

NESALOMIVI! OD NJEGA NE POSTOJI BOLJI! Svetski mediji najlepšim rečima opisuju Noletovu pobedu!

Bio je to spektakl od tenisa, samo za one sa najčeličnijim živcima i istinske sladokusce, ali i još jedan meč koji je odigrao srpski teniser koji će ući u obavezno gradivo za svakog budućeg tenisera

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta i dalje je šampion Vimbldona!

U epskom finalu koje je trajalo pet sati i koje je rešeno istorijskim prvi put igranim taj-brejkom u petom setu, Novak Đoković je pobedio Rodžera Federera. Bio je to spektakl od tenisa, samo za one sa najčeličnijim živcima i istinske sladokusce, ali i još jedan meč koji je odigrao srpski teniser koji će ući u obavezno gradivo za svakog budućeg tenisera. A istog su mišljenja i svi vodeći svetski mediji koji ne štede komplimente na račun obojice tenisera, i naravno Srbina kao pobednika. "Legendarno finale, 2 mita i peta Đokovićeva titula na Vimbldonu" stoji u glavnom tekstu na španskoj "Marki". Uz to se navodi da je ovim trijumfom srpski teniser ponovo u trci za najboljeg tenisera svih vremena. - Novak Đoković je ostao živ u bašti koja tradicionalno pripada Rodžeru Federeru, tačnije njegovoj današnjoj žrtvi... Ne postoji bolji od njega trenutno i zato ne deluje nerazumno i nemoguće da prestigne Rodžerovih 20 Gren slemova... A nije lako biti najbolji teniser sveta i videti da oko tebe svi navijaju za tvog protivnika - navodi ovaj španski medij.

foto: Svetski mediji / Printsceen

"NESALOMIV" - velikim slovima piše na naslovnoj strani francuskog "L'Ekipa" uz fotografiju Novaka Đokovića, koji ga još naziva najvećim samopožrtvovanim čovekom.

foto: Svetski mediji / Printsceen

Italijanska "Gazeta delo sport" dala je naslov "Đoković na tronu", uz podatak da je finale trajalo 4 sata i 57 minuta čime je postalo najduže finale u istoriji Vimbldona, ali i navođenje da je Federer osvojio više poena i gemova u ukupnom zbiru, ali je Srbin bio taj koji je osvajao najvažnije poene.

foto: Svetski mediji / Printsceen

Bi-Bi-Si navodi da je finale bilo takvo da je na momente publika pokrivala oči jer od uzbuđenja nije mogla da gleda šta se dešava na terenu i da je spektakl bio očekivan, ali ne da će biti baš takav. Britanski "Gardijan" nazvao je dvojicu finalista dvojicom najboljih igrača na travi svih vremena. - Bilo je to najčudnije finale, kao da je vođeno nekom perverznom natprirodnom moći, rešenom da uništi svako normalno svhatanje logike i pravednosti. Ali sport nije uvek pravedan, kao što se ni Đokoviću ne može osporiti njegov trijumf - navodi se u tekstu "Gardijana".

foto: Svetski mediji / Printsceen

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.