NOVAČE, ZAŠTO URLIČEŠ TOLIKO? Novinari pitali Đokovića za detalj koji je postao karakterističan za njega!
Novak Đoković često proslavlja poene glasnim kricima, češće nego ranije, Foto: EPA/Nic Bothma

Radi to češće nego ranije

NOVAČE, ZAŠTO URLIČEŠ TOLIKO? Novinari pitali Đokovića za detalj koji je postao karakterističan za njega!

Srpski teniser nije imao baš pravi odgovor na ovo pitanje, ali smatra da je to deo njegovo stila

Objavljeno: 11:49h

Novak Đoković je često tokom ovogodišnjeg Vimbldona na svojim mečevima neke napete poene i gemove koje je osvajao proslavljao glasnim kricima.

Iako je to radio i ranije tokom karijere, prethodnih desetak dana na terenima Ol Ingland Klaba je to radio neuobičajeno često, takav je slučaj bio i na meču protiv Davida Gofana, pa su novinari na konferenciji odlučili da ga pitaju o čemu se radi.

- Interesantno, nisam to primetio. Ne znam, možda je to mentalne prirode, isto kao i fizičke. Ako se ne osećate dobro na terenu, ako ne počnete dobro, onda ste u defanzivi jer onda vaš rival oseća da ima šansu da diktira igru sa osnovne linije. On je bio bliži liniji, ja udaljeniji. Diktirao je ritam. Izgubljen servis mi je na neki način pomogao jer sam posle toga počeo da igram slobodnije i da više napadam. Verovatno je to bio slučaj. Da li stenjanje pomaže, ne znam, nema nekog posebnog pravila. Možda danas jeste. Ne znam. Ponekad pomaže, ponekad ne. Možda je to deo mog stila - kroz osmeh je rekao srpski teniser.

Novinari su pohvalili srpskog tenisera da je teško bolje igrati na travi od onoga kako on igra
Novinari su pohvalili srpskog tenisera da je teško bolje igrati na travi od onoga kako on igrafoto: EPA/Andy Rain

Novinari su konstatovali da je njegova igra ove godine na Vimbldonu posebno impresivna, i da je teško bolje igrati na travi od onoga što on trenutno prikazuje.

- Hvala, uzeću to kao kompliment. Pokušavam uvek da budem pozitivan kad je reč o mojoj igri, ali istovremeno znam da ima još ptostora da napredujem. Pojedini udarci, kao servis, slajs, možda bih još mogao na njima da radim. Uvek ima stvari koje mogu da se unaprede. Nisam samokritičan. To je samo zdrav način razmišljanja za sportistu koji stremi boljem - rekao je Novak.

Novak Đoković je otkrio i šta najviše voli na Vimbldonu
Novak Đoković je otkrio i šta najviše voli na Vimbldonufoto: EPA/Andy Rain

Na kraju, otkrio je i koji deo dana voli najviše na Vimbldonu, kada kaže najviše uživa u predivnim cvetnim dekorima koji su svuda okolo.

- Cveće je prelepo. Volim taj deo dana kada publike još nema, tada možeš da se slobodno krećeš svuda kao igrač. Tada primetiš koliko u stvari napora ulažu ljudi iz organizacije u to da učine ovaj možda i najčuveniji teniski klub na svetu još lepšim - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.