LONDON SE TRESAO OD SERENINIH URLIKA: Stricova posle 16 godina dočekala prvo Gren slem polufinale!
Serena Vilijams, Foto: EPA/Nic Bothma

VIMBLDON 2019.

LONDON SE TRESAO OD SERENINIH URLIKA: Stricova posle 16 godina dočekala prvo Gren slem polufinale!

Polufinalni dueli ženskog singla na programu su u četvrtak

Objavljeno:

Gotovi su četvrtfinalni mečevi ženskog singla na ovogodišnjem Vimbldonu.

U polufinale plasirale su se Simona Halep, Serena Vilijams, Elena Svitolina i Barbora Stricova.

Bez većih problema Halepova je u četvrtfinalu pobedila Kineskinju Šuaj Dženg sa 2:0, setovima 7:6, 6:1. U prvom setu su obe teniserke po jednom izgubile servi pa je pobednicu morao da reši taj-brejk u kome je slavila Rumunka sa 7:4. To kao da je naljutilo rumunsku igračicu pa je u drugom setu, rivalki prepustila samo jedan gem. U polufinalu Halep će igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja je uspela da se iz petog pokušaja plasira u polufinale Gren slem turnira.

Ukrajinska teniserka je bila bolja od Karoline Muhove iz Češke sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4. Nije bilo lako Svitolini pošto je Čehinja povela sa 5:2 u prvom setu zahvaljujući brejkovima koje je napravila, a pri rezultatu 5:3 je servirala za pobedu. Međutim, tada se Svitolina probudila i preokrenula. Počela je Ukrajinka loše i drugi set, ali je ponovo uspela da preokrene i savlada češku teniserku.

Mnogo je Sereni Vilijams značio plasman u polufinale Vimbldona što najbolje govori njena burna reakcija posle teške pobede izvojevane protiv sunarodnice Alison Risk.

Sedmostruka šampionka trećeg Gren slema sezone pobedila je Riskovu sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:3. Prvi set je bio pun preokreta i brejkova. Prva je servis rivalki oduzela Risk i povela sa 3:2. Potom je dva brejka napravila Vilijamsova i jedan Riskova, ali je iskusnija Amerikanka pri rezultatu 5:4 napravila novi i osvojila set. U drugom setu, igračice su čvrsto držale svoje servise, a prva je prelomila Risk koja je napravila brejk i izjednačila. Odlučujući set je doneo festival brejkova. Prvo je Riskova povela na servis rivalke, da bi zatim Serena Vilijams vezala tri gema, ali uzvratila je protivnica i došla do 3:3.

Ključni trenutak za Vilijamsovu bio je brejk u osmom maratonskom gemu u kome je iskoristila tek četvrtu meč loptu. U poslednjem gemu je sjajno servirala i plasirala se u polufinale gde će igrati protiv Barbore Stricove iz Češke.

Čehinja je pobedom nad Britankom Džoanom Kontom sa 2:0, po setovima 7:6, 6:1 uspela da izbori plasman u prvo Gren slem finale posle 16 godina profesionalne karijere.

Prvi set je bio neizvestan. Povela je Konta sa 2:0 i 4:1, ali je Stricova vratila brejk i izjednačila pa je moralo da se ode u taj-brejk. Britanska teniserka je bila veoma dekoncentrisana, promašivala važne loptice i na kraju je zbog neiznuđenih grešaka doslovno poklonila set Stricovoj. U nastavku, Stricova je povela sa 4:1 i mirno privela kraju i set i meč. Možda bi se duel i drugačije završio da Konta nije napustila teren sa 34 neiznuđene greške naspram devet Čehinjinih.

Polufinalni dueli ženskog singla na programu su u četvrtak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.