NOVAK JE IZA NADALA I FEDERERA: Legendarni šampion ne vidi Đokovića kao prvog favorita na Vimbldonu!
Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: EPA/Will Oliver/EPA/Andy Rain

Na osnovu forme

NOVAK JE IZA NADALA I FEDERERA: Legendarni šampion ne vidi Đokovića kao prvog favorita na Vimbldonu!

Oduševljen je dosadašnjim igrama španskog tenisera

Objavljeno:

Trojica glavnih favorita na Vimbldonu guraju odlično za sada, ali legendarni Džon Mekinro trenutno smatra da je od svih njih u najboljoj formi Rafael Nadal.

Španac igra sa puno samopouzdanja i deluje zaista impresivno na terenu u dosadašnjem toku turnira, pa ga zato čuveni Amerikanac stavlja ispred Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

- Rekao bih da je Nadal pokazao najbolju formu za sada, izgleda zaista neverovatno na terenu. Federer je blizu iza, a Đoković je veoma, veoma dobar, ali za malo iza obojice. Ipak, u nekom momentu moraćemo da vidimo kakav je žreb - rekao je Mekinro.

Džon Mekinro za sada vidi Nadala kao prvog favorita
Džon Mekinro za sada vidi Nadala kao prvog favoritafoto: Profimedia

Ipak, on smatra da je ovaj tri tenisera najbolji u istoriji bez ikakve dileme i da "beli sport" niti je imao, niti će imati takvu trojicu vrhunskih asova.

- Ovi momci su čudo. Svedoci smo jedinstvenog vremena u svetu tenisa, ovo su tri najveća igrača po meni. I to kažem ja koji sam za idola imao Roda Lejvera i igrao protiv Pita Samprasa i Borisa Bekera. Mislim da su njih trojica najveći igrači koji su ikad igrali, vole da igraju i da se takmiče i to ih izdvaja od svih ostalih - rekao je Mekinro.

U četvrtfinalu Vimbldona Novak će igrati protiv Davida Gofana, Rafa ide na Sema Kverija, a Federer na Keija Nišikorija.

Srpskom teniseru se otvorio žreb do finala pošto bi u eventualnom polufinalu čekao pobednika meča Gvido Pelja - Roberto Bautista Agut.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.