SLEDEĆI NOVAKOV RIVAL JE DANAS ISPISAO ISTORIJU VIMBLDONA! ĐOKOVIĆ OPREZAN: Ne uzimam zdravo za gotovo te stvari!
Foto: EPA/Nic Bothma

POSLE POBEDE NAD FRANCUZOM

SLEDEĆI NOVAKOV RIVAL JE DANAS ISPISAO ISTORIJU VIMBLDONA! ĐOKOVIĆ OPREZAN: Ne uzimam zdravo za gotovo te stvari!

Istorijski za sve igrače i mene takođe je ovo poseban turnir. Uvek me motiviše, od mog detinjstva sam sanjao da igram ovde. Ne uzimam zdravo za gotovo te stvari - rekao je Đoković.

Objavljeno: 21:02h

Prvi reket sveta Novak Đoković zadovoljan je svojom igrom na Vimbldonu gde se bez problema plasirao u četvrtfinale.

Srpski teniser je u osmini finala rutinski savladao Francuza Iga Ambera u tri seta.

- Uvek je cilj doći do poslednje faze Gren slemova, najvećih događaja u našem sportu. Uvek pokušavam da postavim formu tako da igram najbolje na ovim turnirima i Vimbldonu. Istorijski za sve igrače i mene takođe je ovo poseban turnir. Uvek me motiviše, od mog detinjstva sam sanjao da igram ovde. Ne uzimam zdravo za gotovo te stvari - rekao je Đoković.

Srbin se nije mnogo umorio u prvoj nedelji turnira, a nije ga "istrošio" ni Amber.

- Ne razmišljam mnogo o čuvanju energije. Pokušavam da se fokusiram na ono što treba da se uradi da se dobije meč na Grend slemu. Obično imate dan odmora izmeđ mečeva i to daje dovoljno vremena da se oporavite. Nisam nikad igrao proti Iga, ali sam ga gledao na US Openu i Rolan Garosu gde je igrao protiv dobrih igrača, pa sam morao da proučim njegovu igru. Nije bio u najboljem izdanju danas, ali je ovo bio dobar turnir za njega pa sam zadovoljan.

Sledeći Novakov rival je David Gofan, koji je postao prvi Belgijanac koji je stigao do ovog dela takmičenja na Vimbldonu.

- On je jedan od najbržih igrača na Turu. Ima fenomenalan rad nogu koji mu dozvoljava da bude u balansu i poziciji. Mnogi nisu u takvom balansu, to je vrlo važno, a to mnogo ni ne znaju. On ima verovatno najbolji rad nogu. Bio je u Top 10. Imao je problema sa povredama ali se vraća u najbolju formu. Igra dobro na ovom turniru. Biće to veliki izazov za obojicu - zaključio je Đoković.

Gofan je u osmini finala savladao Španca Fernanda Verdaska 7:6 (9), 2:6, 6:3, 6:4 posle tročasovne borbe.

Đoković i Gofan su do sada imali šest međusobnih susreta, a Srbin vodi 5-1. Međutim, Belgijanac je dobio poslednji susret, u Monaku 2017. sa 6:2, 3:6, 7:5.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.