PROVOCIRAO, SVAĐAO SE SA SUDIJOM, ALI GA JE PROBUŠIO BIK SA MAJORKE: Nadal pobedio Kirjosa u drugom kolu Vimbldona!
Foto: AP/Kristy Wigglesworth

2. kolo vimbldona

PROVOCIRAO, SVAĐAO SE SA SUDIJOM, ALI GA JE PROBUŠIO BIK SA MAJORKE: Nadal pobedio Kirjosa u drugom kolu Vimbldona!

Veoma interesantan meč

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona u singl konkurenciji pošto je rezultatom 3:1 bio bolji od Australijana Nika Kirjosa u nezaboravnom duelu koji je obilovao uzbuđenjima, od kojih mnoga nažalost nisu imala veze sa tenisom.

Nadal je slavio posle tri časa i sedam minuta tenisa po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3). Bila je to jubilarna 50. pobeda "Bika sa Majorke" na vimbldonskoj travi.

Očekivano, meč je bio prepun naboja, ali je tako uvek kada je na terenu Nik Kirjos, a pogotovo ako je sa druge neko od najbolje svetske trojke. Nadal je odmah na startu prvog seta oduzeo servis Australijancu grčkog porekla, i tu prednost sačuvao do kraja seta. Kirjos je uzvratio u drugom setu, ali mu je za njegovo osvajanje trebalo da uzme dva brejka.

Prava drama viđena je u dva naredna seta. Ni u jednom nije bilo brejkova, pa čak ni brejk lopti, ni na jednoj strani. Mada je Kirjos dobio prethodna dva taj brejka protiv Španca, oba na turniru u Akapulku, ovog puta više živaca imao je Nadal i oba je rešio u svoju korist.

Inače, Kirjos je imao svoj šou, većim delom meča, svađao se sa sudijom, provocirao rivala i zabavljao publiku nekontrolisanim pokretima i iznenađujućim potezima.

Španac će u trećoj rundi igrati protiv Žoa-Vilfreda Conge, koji je bio bolji od Rikardasa Berankisa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.