KRAJ ZA SRPSKU LAVICU: Ivana Jorović spasavala meč lopte, ali ispala!
Ivana Jorović, Foto: AP/Ben Curtis

VIMBLDON 2019.

KRAJ ZA SRPSKU LAVICU: Ivana Jorović spasavala meč lopte, ali ispala!

Bila je blizu Jorovićeva da napravi potpuni preokret, dva puta je spašavala meč lopte, ali nije imala snage da se izbori sa pritiskom

Objavljeno:

Srpska teniserka Ivana Jorović nije uspela da se plasira u treće kolo Vimbldona.

Srpkinja je u drugoj rundi izgubila od Amerikanke Alison Riske sa 2:1 posle velike borbe, po setovima 6:2, 6:7, 9:7. Američka teniserka je slavila posle dva sata i 53 minuta igre. Bila je blizu Jorovićeva da napravi potpuni preokret, dva puta je spašavala meč lopte, ali nije imala snage da se izbori sa pritiskom.

Alison Risk
Alison Risk foto: AP/Alastair Grant

U prvom setu je Amerikanka napravila tri brejka i lako rešila tu deonicu u svoju korist. Drugi period nije počeo kako treba po Jorovićevu pošto je odmah u prvom gemu izgubila servis. Međutim, uspela je da uzvrati u četvrtom gemu i u nastavku sui igračice čuvale svoj servis pa je drugi set morao da se rešava u taj brejku. Tu se boljom pokazala Jorovićeva koja je čak pet puta oduzela servis rivalki i na kraju izjednačila.

U trećem setu, tri brejka je napravila Riske za 5:4, ali je Jorovićeva opet pokazala mentalnu snagu i izjednačila na 7:7. Uspela je srpska teniserka da spasi tri meč lopte, ali je na kraju pobedila Amerikanka sa 9:7 brejkom u 16. gemu. U trećem kolu, Riske čeka pobednicu meča Kaja Kanepi - Belinda Benčić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.