PRVO NOVAKOVO GOSTOVANJE U HRVATSKOJ! Ispao je od pekara, a njegov otac je urlao: Kakvi su ovo uslovi! Videćete vi!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

premotali unazad

PRVO NOVAKOVO GOSTOVANJE U HRVATSKOJ! Ispao je od pekara, a njegov otac je urlao: Kakvi su ovo uslovi! Videćete vi!

Kao što to čini i danas, i tada je Đoković redom kosio rivale

Objavljeno:

Nedavno je direktor turnira u Umagu Lorens Frankopan izjavio da bi ispunjenje sna bilo kada bi Novak Đoković igrao na tom takmičenju.

Teško je poverovati da će najbolji svetski i srpski teniser igrati na turniru koji ne nosi mnogo bodova za ATP listu, ali to nije sprečilo hrvatski portal 24sata.hr da podseti čitaoce na Đokovićeva ranija učešća na turnirima u Hrvatskoj.

Zanimljivosti o Novaku Đokoviću
Zanimljivosti o Novaku Đokovićufoto: EPA/Andy Rain

Prvi nastup je Srbin imao na fjučersu u Zagrebu koji je održan od 17. do 22. februara 2004. godine. Tada je imao 16 godina i morao je da igra kvalifikacije kroz koje se domogao glavnog žreba.

- Bio sam direktor turnira i sećam se da se za Novaka znalo, bio je potencijal, tada je sa 16 godina bio 'gladan', videlo se da će biti nešto od njega - rekao je Franc Regina, predsednik Zagrebačkog teniskog saveza za portal 24sata.hr.

Novak Đoković je imao uspeha na turniru u Zagrebu
Novak Đoković je imao uspeha na turniru u Zagrebu foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Kao što to čini i danas, i tada je Đoković redom kosio rivale i stigao do polufinala gde ga je pobedio Belgijanac Mason sa 2:1.

- Taj Belgijanac, koliko sam čuo, danas radi u pekari - dodao je Regina.

Nedelju dana kasnije, Đoković je učestvovao na fjučersu u dvorani u Podsusedu.

- Ma kakvi su ovo uslovi? Gde je direktor turnira? Pa u dvorani je minus 40 stepeni! - urlao je Srđan Đoković.

Srđan Đoković
Srđan Đoković foto: Dado Đilas

Tada je Novak Đoković takođe igrao kvalifikacije, u prvom kolu je slavio protiv Mađarovskog, a u drugom je izgubio od Kleca sa 2:1.

- Šta, ne zanima vas? Nećete objaviti ovaj rezultat? Mamu vam j....! Videćete vi jednoga dana kad moj Novak bude prvi teniser sveta, svi ćete vi mene zvati. Obećavam vam to! - kipteo je od besa Đoković stariji koji je kasnije priznao da se zadužio do grla.

Svetski broj jedan je tokom karijere igrao na još šest turnira u Hrvatskoj. Najviše nastupa zabeležio je u Umagu (2004, 2005, 2006, 2007. i 2009. godine). Najveći uspeh u Umagu bio mu je 2006. godine kada je predao u finalu Stenu Vavrinki, a iste godine u Zagrebu, kada je već bio među TOP 20 igrača sveta, stigao je do polufinala gde je izgubio od Ivana Ljubičića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.