TO JE POSLEDNJE ŠTO STE ME PITALI: Federer odbio da odgovara na pitanja novinara o Đokoviću!
Rodžer Federer, Foto: AP/Ben Curtis

MORAO JE NEŠTO DA KAŽE

TO JE POSLEDNJE ŠTO STE ME PITALI: Federer odbio da odgovara na pitanja novinara o Đokoviću!

Na sedmočasovnom sastanku Saveta igrača ATP koji je održan prošlog petka američke tenisere je predstavljao Veler Evans

Objavljeno:

Neizbežna tema u toku Gren slema je teniska politika pa ni ovogodišnji Vimbldon nije izuzetak.

Na sedmočasovnom sastanku ATP Savet igrača koji je održan prošlog petka američke tenisere je predstavljao Veler Evans. Posle toga, u nedelju Savet igrača ATP napustili su Džejmi Marej, Robin Hase, Sergej Stakhovski i trener Dani Valverdu. Ponovo je krivica svaljena na Novaka Đokovića koji predsedava tim telom. O svemu se oglasio Rodžer Federer.

- Da, imali su sastanak koji je baš potrajao. Ne znam o čemu su govorili tokom tih sedam sati. Nisam razgovarao sa Novakom od tada još, pa... Ne znam šta da vam kažem. Iskreno, nisam raspoložen da pričam o politici. U toku je drugi dan Vimbldona i to je poslednje pitanje koje ste danas postavili o politici - bio je prilično drzak prema novinarima Švajcarac.

Novak Đoković je ponovo na udaru
Novak Đoković je ponovo na udaru foto: EPA/Andy Rain

Pokušao je Federer da spusti loptu tako što je rekao da drugi teniseri vole da pričaju samo o tenisu, ali da on poštuje svoja pitanja. Švajcarski teniser je govorio i o odluci Robina Hasea da se povuče.

- Pa, znam da je razmišljao da se isključi iz tura i tokom Indijan Velsa. Motivisao sam ga da ostane, da nastavi da radi, osećam da može da donese neku vrednost jer mislim da je to već učinio. Kao i još neki teniseri. Nije to bilo nimalo iznenađujuće, pogotovo ako stvarno osećate da imate neki uticaj na njihove odluke. To sigurno nije dobra situacija. Mislim takođe da situacija na turu nije loša. Imamo rekordne brojke kada je u pitanju novčana nagrada sa tunrira, broj gledalaca. Stvari se dobro razvijaju. Čini se samo da je politička strana nešto sa čim se borimo, barem dok ne smislimo neko rešenje - zaključio je Rodžer Federer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.