ČUDESNI KECMANOVIĆ U DRUGOM KOLU: Mnogo iznenađenja prvog dana Vimbldona!
Foto: EPA/Julien De Rosa

1. kolo vimbldona

ČUDESNI KECMANOVIĆ U DRUGOM KOLU: Mnogo iznenađenja prvog dana Vimbldona!

Đoković i Tipsarević pobedili, Lajović eliminisan

Objavljeno:

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović nastavio je sa dobrim igrama i dva dana posle poraza u finalu turnira u Antaliji obezbedio je plasman u drugo kolo Vimbldona.

On je na startu trećeg grend slema pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 2:6, 6:3, 6:3, 6:1.

Meč Kecmanovića i Karbaljesa Baene, 67. i 74. tenisera sveta, trajao je dva sata i osam minuta. Ovo je bio njihov prvi međusobni okršaj. Naredni protivnik srpskom teniseru biće Francuz Benoa Per sa kojim se do sada nije sastajao.

Prvog dana Vimbldona su ispali mnogi favoriti u muškoj konkurenciji, a među njima su Grigor Dimitrov, Miša Zverev dok su prošli Felisijano Lopes, Andreas Sepi, Ože Alijasim, Robin Hase...

Najneprijatnija iznenađenja prvog dana su porazi Stefanosa Cicipasa i Saše Zvereva koji su ispali od Tomasa Fabijana odnsno Jiržija Veselog.

Miša Zverev je izgubio u prvom kolu od Stiva Darsisa 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 6:4. Neprijatno je iznenadio i Karenjo Busta koji je ispao od 101. girača sveta Alekseja Popirina u tris seta. Za dva sata Popirin je salvio 7:6, 7:5 i 6:2.

Ože Alijasim je sa 3:1 slavio protiv Pospišila, iako je prvi izgubio 7:5. Zatim je Feliks zaigrao bolje i dobio tri seta 6:2, 6:4 i 6:3.

Pobede u tri seta su ostvarili Hase protiv Kovalika, Verdasko protiv Majčrzaka, Medvedev protiv Lorencija, Edmund portiv Munara, Granoljers protiv Sonega, Gofan protiv Klana. Felisijano Lopes je izbacio Hirona 3:0, Opelka Štebea, Bautista Gojovčika, a Kudla Žazirija. Leonardo Majer je savladao Ernesta Gulbisa 6:1, 7:6 i 6:2. U taj-brejku drugog seta je bilo čak 14:12.

Hačanov je bio bolji od Kvon Sona 3:1, u tom duelu je vodio 2:0 pa je izgubio treći set, dok je Sepi dobio Žarija 3:1, ali je izgubio drugi set. Isti scenario je viđen u pobedi Pelje nad Kopilom dok je Per slavio protiv Londera iako je gubio 1:0. Takođe je i Šardi krenuo od 0:1 jer je prvi set izgubio od Kližana 6:3, ali je zatim dobio 6:0, 6:3 i 6:4.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.